duminică, mai 28, 2023
spot_img

GALERIE FOTO. CFR Marfă, manevre cu un tren militar în Gara Buzău

O locomotivă a Societății Naționale de Transport Feroviar de Marfă CFR Marfă SA a făcut vineri la amiază manevre cu un tren militar în Gara Buzău.

Inițial, garnitura, formată din mai multe vagoane platformă pe care se aflau diferite piese și echipament militar, tractată de o locomotivă electrică, a fost garată la linia 1 a stației feroviare Buzău de pe raza Regionalei CF Galați. Echipamentul militar aparținea Forțelor Armate Române, și nu altei țări membră a NATO.

În componența garniturii se mai aflau, imediat după locomotivă, un vagon de dormit pentru militarii care însoțeau convoiul feroviar, și un alt vagon de marfă. Imaginile au fost surprinse de reporterul Club Feroviar aflat vineri la amiază în Gara Buzău.Manevre cu un tren militar în Gara Buzău, de la linia 1 la linia 6

Ulterior, vagoanele au fost mutate la linia 6 a stației, unde au fost alipite la o altă garnitură, tot a CFR Marfă, formată din vagoane cisternă.

Cu această ocazie, s-a eliberat și trecerea de la linia 1 la liniile 2 și 3 ale stațiilor, care se face traversând șinele de cale ferată, în condițiile în care tunelul pietonal este în reparații și nu poate fi folosit.

De la începutul invaziei Ucrainei de către armata lui Vladimir Putin, tot mai multe convoaie militare au putut fi văzute pe rețeaua feroviară din România. Convoaiele militare au fost tractate fie de locomotive ale CFR Marfă, fie ale Grup Feroviar Român sau DB.

Ultimele Articole