spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Airborne Global Services a lansat primul tren logistic spre Cluj Napoca, cu plecare din Constanța

Compania Airborne Global Services, parte a Silk Group, a lansat primul tren logistic spre Cluj Napoca, cu plecare din Constanța.

tren logistic spre Cluj
FOTO Intermodal & Logistics

Pe 23 mai, primul tren din terminalul Life Logistics din Agigea-Sud a plecat către destinația finală, terminalul intermodal din Cluj-Napoca Est, informează Intermodal & Logistics.

Airborne Global Services a reunit la masă toți ceilalți actori implicați: CFR Marfă – proprietarul terminalului, Rocombi – administratorul și operatorul terminalului, clienți și alți factori implicați. „Este important să menționăm rolul vital al clientului ancoră, compania Pehart, una dintre cele mai mari companii din industria hârtiei, în punerea în operă a acestui proiect.De asemenea, un rol cheie revine și companiei de transport maritim Cosco Shipping Romania, care nu numai că susține, dar și depune diligențele necesare dezvoltării transportului intermodal în România”, a declarat Adrian Istrate Scrădeanu, directorul Silk Group Romania.

Primul tren logistic spre Cluj Napoca constă într-un mix de containere

Trenul este operat în terminalul din proprietatea CFR Marfă. Terminalul are o capacitate de până la 3.000 TEU, dispune de o platformă de peste 6.000 mp și este servit de două linii de cale ferată a câte 400 m lunigme fiecare. În Constanța, operațiunile de încărcare și descprcare se desfășoară în terminalul Life Logistics din Constanța Sud Agigea, care are acces de la două linii ferate cu o lungime de 600 m, o suprafață de 30.000 mp și trei echipamente specializate de ridicat și manipulat containere.

Trenul constă într-un mix de containere din flota proprie Airborne Global Services de 45’, dar și containere uzuale de 20’ și 40’. Gama de servicii oferite cuprinde și livrarea door-to-door cu remorci specializate de containere, servicii de comisionariat vamal, încărcare/descărcare containere în terminal, depozitare containere, efectuarea documentației și planificarea expediției.

Plecarea din Constanța se face joi seara cu sosirea duminică seara în Cluj Napoca, iar din Cluj către Constanța plecarea se face luni seară cu sosirea joi dimineață.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole