duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Lucian Bode susține proiectul de tren la Aeroportul Cluj, propus de Consiliul Județean

Ministrul desemnat al Transporturilor, Lucian Bode, susține proiectul de tren la Aeroportul Cluj, propus de președintele Consiliului Județean, liberalul Alin Tișe.

tren la Aeroportul Cluj

Șeful Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a discutat marți cu Lucian Bode, ministrul desemnat al Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și au convenit ca pe agenda acțiunilor imediate ale ministerului să se regăsească și prioritățile în transporturi ale județului Cluj.

Proiectul de tren la Aeroportul Cluj, considerat prioritar

Unul dintre aceste proiecte importante este conectarea Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj la infrastructura de cale ferată destinată transportului pasagerilor. Această investiție susținută de președintele Consiliului este extrem de importantă în conectarea întregii regiuni la aeroportul internațional, prin infrastructura de cale ferată, se arată într-un comunicat de presă publicat de Turda News.

Un al doilea proiect susținut de Lucian Bode și Alin Tișe este prelungirea pistei Aeroportului Internațional „Avram Iancu” din Cluj la 3.500 de metri. Pe agenda discuțiilor dintre cei doi s-a mai aflat finalizarea devierii Someșului în cadrul dezvoltării aeroportului, demers care va fi întreprins împreună cu Ministerul Mediului.

”În aceste zile, Președintele Consiliului transmite prioritățile județului și celorlalți miniștri propuși ai noului Guvern, în funcție de domeniu, iar după învestirea acestuia va urmări ca solicitările județului Cluj să fie îndeplinite cât mai rapid”, se arată în finalul comunicatului de presă citat.

Ultimele Articole