spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

VIDEO Tren în memoria lui George Floyd în Belgia. SNCB va înlătura graffitti-ul

Un tren în memoria lui George Floyd, bărbatul afro-american ucis de poliție la Minneapolis, a putut fi observat în acest weekend pe rețeaua de cale ferată din Belgia.

tren în memoria lui George Floyd

Imaginile cu cele două vagoane acoperite de graffitti, cu mesajul „Please I can’t breathe” (Vă rog, nu pot să respir) au devenit deja virale pe rețelele sociale din întreaga lume.

Mesajul este un omagiu pentru George Floyd, afro-americanul de 46 de ani care a murit marțea trecută la Minneapolis, în Statele Unite. După ce l-a reținut, un polițist și-a ținut genunchiul pe gâtul lui timp de aproape 10 minute, împiedicându-l să respire, fapt ce i-a cauzat moartea. Agentul de poliție, care a fost filmat în timpul agresiunii, a fost inculpat pentru omor din culpă trei zile mai târziu.

Tren în memoria lui George Floyd. SNCB nu e deloc încântată de idee

”SNCB este sensibilă la acest gen de mesaj și înțelegem emoția pe care o provoacă astfel de evenimente. Dar am fi preferat să fie utilizat un alt canal de răspândire a mesajului. A face graffitti pe un tren rămâne, la modul general, un act de vandalism, mai cu seamă din punctul de vedere al impactului pe care îl are acest lucru asupra pasagerilor noștri, obturând vizibilitatea prin ferestre”, a declarat un purtător de cuvânt al operatorului belgian de stat, citat de cotidianul La Libre Belgique.

Între timp, imaginile cu vagoanele cu graffitti au devenit virale pe Twitter, nu numai în Belgia, ci și în Statele Unite, unde site-ul Now This le-a preluat. Pe vagon se poate citi, de asemenea, ”În memoria lui George Floyd”.

Moartea lui George Floyd a declanșat un șir de manifestații antirasiste în Statele Unite, inclusiv la Washington și New York, care au degenerat rapid în distrugeri, incendieri și jafuri din magazine.

CITEȘTE și GALERIE FOTO La francezi iei cinci ani de închisoare pentru graffitti pe trenuri, la noi 400 de lei amendă

Ultimele Articole