marți, aprilie 30, 2024
spot_img

Tren de marfă defect pe calea ferată Timișoara Nord – Arad. Circulația feroviară este închisă

Circulația feroviară pe calea ferată Timișoara Nord – Arad, linia 310, este oprită joi după-amiază, din cauza unui tren de marfă defect.

UPDATE. Circulația trenurilor a fost reluată, la ora 14:18, între stațiile Vinga – Șag.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA a anunțat că circulația feroviară este închisă la această oră pe linia simplă Vinga-Șag, din cauza defectării unui tren privat de marfă în linie curentă, la km 37+300.

Trenul privat de marfă, care aparține operatorului Constantin Group, efectua un transport pe relația Constanța Ferryboat – Aradu Nou și are în compunere 36 de vagoane goale, a precizat purtătorul de cuvânt al CNCF CFR SA, Oana Brânzan.Tren de marfă defect, garnituri de călători blocate

Până la sosirea locomotivei de ajutor, necesară pentru retragerea garniturii de marfă din linie curentă, trenurile de călători IR 73, care circulă în relația Curtici – București Nord, și R 3115, care circulă în relația Timișoara – Oradea, vor staționa temporar în gările Șag, respectiv Vinga.

Administratorul infrastructurii feroviare estimează finalizarea operațiunii de retragere a garniturii defecte de marfă și redeschiderea liniei în circa 60 de minute. ”CFR SA adresează scuzele necesare călătorilor din trenurile staționate temporar și îi asigură că personalul feroviar al SRCF Timișoara va acorda tot sprijinul tehnic necesar operatorului privat de marfă pentru retragerea garniturii defecte în condiții de siguranță, astfel încât reînscrierea în circulație a trenurilor de călători să se realizeze în cel mai scurt timp”, se mai arată în comunicatul dat publicității de CFR SA.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole