sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

FOTO-VIDEO. Tren de marfă atacat de hoți la ieșirea din Portul Constanța. Firul 1, blocat

Ca-n filmele din Vestul Sălbatic, un tren de marfă a fost atacat de hoți duminică seara la ieșirea din Portul Constanța. Cum trenul transporta azotat de amoniu, exista riscul producerii unei explozii.

În seara zilei de 6 august a.c., la ora 20.20, trenul 68408006, compus din 36 de vagoane, aparținând operatorului PSP CARGO GROUP, încărcat cu uree a fost frânat pe firul 1 Port B – Constanța VII de persoane necunoscute.

CITEȘTE și Sub nasul polițiștilor și al ceferiștilor, hoții au mai furat un vagon cu azotat de amoniu

Acesta plecase din Portul Constanța, având ca stație de destinație Vințul de Jos, județul Alba, a informat Sucursala Regională Constanța a CNCF CFR SA.

Tren de marfă atacat de hoți. Azotatul de amoniu a ajuns în gabaritul căii ferate

În urma verificărilor s-a stabilit că la vagoanele 6, 7, 9 și 11 clapele de descărcare au fost deschise, iar aproximativ 80% din conținut – azotat de amoniu se află pe gabarit. Șeful de tren a sesizat prin 112 incidentul.

Zona este asigurată de către angajații SRCF Constanța, dar și de reprezentanți ai Serviciului Regional de Poliție Transporturi Constanța, pentru a se evita sustragerea mărfii descărcate. A fost avizat operatorul PSP CARGO GROUP pentru a elibera gabaritul căii ferate.

Circulația trenurilor de călători nu este afectată de incident, iar traficul spre Portul Constanța se desfășoară pe firul II până la eliberarea firului I. După ce va fi eliberat gabaritul căii ferate, trenul va fi garat în stația Palas, unde vor fi scoase din componența convoiului vagoanele vizate de furt, urmând ca apoi să își continue drumul către stația de destinație.

Ultimele Articole