spot_img
marți, octombrie 4, 2022
spot_img

Un tren cu refugiați din Ucraina, via Moldova, se află în drum spre București

Un tren cu refugiați din Ucraina, care au venit din Republica Moldova, s-a pus în mișcare sâmbătă dimineață cu destinația finală București Nord.

La ora 7,31, trenul operat de Calea Ferată din Moldova a ajuns în România, având la bord 765 de refugiați.

„Pentru preluarea acestora din stația Cristești Jijia a fost pusă în circulație garnitura trenului 13603, formată din 10 vagoane, care va prelua refugiații din stația Cristești Jijia spre stația Iași. În funcție de timpul de îmbarcare, vagoanele cu pasageri străini vor fi atașate unui tren în circulație”, a anunțat Societatea Națională de Transport Feroviar de Călători CFR Călători, prin intermediul unui comunicat de presă.Un tren cu refugiați din Ucraina, Suceava-București Nord

Printr-un alt comunicat, CFR Călători a anunțat că suplimentează trenul IR 1750 Suceava – București Nord cu două vagoane pentru preluarea fluxului mare de persoane refugiate.

Garnitura ar urma să ajungă la București la ora 11,18. Cetățenii străini care provin din Ucraina, călătoresc gratuit pe teritoriul României cu CFR Călători, a precizat operatorul feroviar de stat.

CFM anunțase încă de vineri seara, pe pagina sa oficială de Facebook, că va pune în circulație sâmbătă un tren cu refugiați spre România: „În continuare, Calea Ferată din Moldova asigură fluidizarea transportării refugiaților ucraineni şi pune la dispoziție o cursă de tren specială pentru data de 5 martie. Ora 00:30 plecarea din Chișinău spre Iași (Socola). Timpul plecării și sosirii depinde de timpul aflării trenului în punctele de trecere a frontierei de stat a Republicii Moldova și a României”.

Ultimele Articole