spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Când vor autoritățile de la Viena să plece primul tren cu muncitori români spre Austria

Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor a informat vineri seara că autoritățile de la Viena ar dori ca primul tren cu muncitori români spre Austria să plece pe 9 mai.

tren cu muncitori români spre Austria tren Satu Mare-Viena

MTIC a precizat că, urmare a cererii Ambasadei Austriei din data de 24.04.2020, prin care s-a solicitat aprobarea unui coridor feroviar pentru transportul muncitorilor sezonieri, inclusiv a celor care desfășoară activități de îngrijire a persoanelor vulnerabile, pe relația România – Austria, reprezentanții CFR Călători  poartă  discuții cu omologii lor de la operatorul feroviar austriac de stat (OBB). Obiectul discuțiilor îl reprezintă procedura de desfășurare a transportului feroviar de călători în contextul pandemiei de Covid-19.

”Această procedură urmează să fie validată de către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Muncii și Protecției Sociale și Ministerul Afacerilor Externe”, a precizat Ministerul Transporturilor.

Primul tren cu muncitori români spre Austria ar putea transporta 360 de călăători

Potrivit ultimei solicitări primite de către CFR Călători, partea austriacă ar dori să organizeze primul tren special, începând cel mai târziu din data de 9 mai 2020, având o capacitate de aproximativ 360 de călători.

”Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor va informa asupra realizării acestor trenuri speciale”, se încheie comunicatul ministerului.

Polemici legate de această cursă feroviară

Această cursă feroviară a iscat polemici care au ajuns și în spațiul public. ele vor fi tranșate de un grup de lucru alcătuit din responsabilii mai multor instituții, a anunțat lunea trecută Ministerul Transporturilor, după discuția telefonică a ministrului român Lucian Bode cu cel austriac al Afacerilor Europene. Propunerea elaborată de grupul respectiv va fi trimisă spre aprobare Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ale cărui ședințe sunt prezidate de ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela.

Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, și Karoline Edtstadler, ministrul Afacerilor Europene din Austria, au discutat luni, 27 aprilie 2020, situația îngrijitorilor sociali în contextul restricțiilor generate de pandemia de coronavirus.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole