spot_img
miercuri, ianuarie 19, 2022
spot_img

VIDEO Un tren cu mașini Volkswagen a fost blocat în Germania. Activiştii s-au legat cu lanţuri de şine

Mai mulţi activişti s-au legat cu lanţuri de şinele de cale ferată pentru a opri un tren cu mașini Volkswagen, în cursul unui protest ecologist care a avut loc în apropierea oraşului german Wolfsburg.

tren cu mașini Volkswagen

Trenul nu se afla pe o linie de cale ferată publică, ci pe o linie secundară care făcea legătura cu o fabrică a grupului Volkswagen.

Poliţia a transmis că aproximativ 30 de persoane au participat la protestul desfăşurat marţi, care a fost unul paşnic şi a durat câteva ore. Câţiva manifestanţi s-au legat de şine între fabrica VW şi gara Fallersleben, forţând trenul să se oprească pe un pod.

A fost blocat un tren cu mașini Volkswagen. Protest ecologist

David Neisser, unul din organizatorii protestului Aktion Autofrei, a declarat pentru cotidianul Wolfsburger Nachrichten că manifestaţia nu a vizat în mod specific compania Volkswagen, ci industria auto.

„Am ales locaţia VW din Wolfsburg pentru că pentru noi simbolizează întreaga industrie auto”, a declarat David Neisser. Activiştii susţin că industria auto a contribuit la schimbările climatice provocate de activitatea umană.

Ultimele Articole