spot_img
miercuri, mai 18, 2022
spot_img

Tren cu lemn transportat ilegal, descoperit în județul Covasna. A intervenit Garda Forestieră

Un tren cu lemn transportat ilegal, care avea destinația finală județul Covasna, a fost interceptat de Garda Forestieră Brașov.

tren cu lemn vagoane cu lemn din Cehia
FOTO cu rol pur ilustrativ

Instituția informează, printr-un comunicat de presă, că în momentul controlului nu au putut fi prezentate documentele legale de transport, care să ateste expeditorul sau destinatarul materialelor lemnoase. Este vorba despre un tren de marfă cu 38 de vagoane. Pe lângă amenda de 15.000 de lei, autoritățile au confiscat întreaga cantitate transportată, aproape 1.690 de metri cubi de lemn.

”Garda Forestieră Brașov a fost solicitată să acorde asistență de specialitate, într-o acțiune desfășurată în baza Planului Comun de Acțiune <Scutul Pădurii>, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Covasna şi din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov. În această acțiune desfășurată în a doua săptămână a lunii noiembrie, s-a identificat un transport de material lemnos cu destinația finală județul Covasna, respectiv un tren de marfă compus din 38 vagoane, pentru care în momentul controlului nu au fost puse la dispoziție documentele legale de transport, care să ateste cine este expeditorul sau cine este destinatarul materialelor lemnoase”, se arată în comunicatul citat.

În urma acestei acţiuni, reprezentanţii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Covasna şi ai Secției Regionale de Poliție Transporturi Brașov, împreună cu reprezentanții Gărzii Forestiere Brașov, au aplicat transportatorului o sancţiune contravenţională în cuantum de 15.000 de lei, iar întreaga cantitate de materiale lemnoase a fost evaluată tehnic, de unde a rezultat aproximativ 1659,84 mc, cantitate care a fost confiscată şi predată în custodie celei mai apropiate structuri silvice.

Tren cu lemn de import, transportat ilegal

”Precizăm faptul că, transportul făcea obiectul unui import de materiale lemnoase”, se arată în comunicatul de presă transmis de Garda Forestieră Brașov.

Și în lunile iulie, august și septembrie, Garda Forestieră Brașov a informat despre controale pe mai multe trenuri de marfă cu lemne cu destinația județul Covasna, unde s-au și găsit ilegalități, informează site-ul CovasnaMedia. În iulie s-au dat două amenzi în valoare totală de 20.000 de lei și s-a confiscat lemn (1.609,94 mc sunt din specia molid dintr-un transport și alți 1.965,66 mc dintr-un al doilea transport), materiale provenite din Cehia și Slovacia.

În august, controlul a vizat tot un tren de marfă din Cehia. Atunci, amenda aplicată în urma neregulilor găsite a fost de 15.000 de lei și s-a confiscat o cantitate de peste 1.300 de metri cubi de lemn, provenind din Cehia, depistată în urma unui control ce a vizat transporturile pe cale ferată.

Controlul din septembrie a vizat un alt un tren care transporta lemne din Cehia, fără documentele necesare, potrivit legii. Garda Forestieră și polițiștii au aplicat atunci din nou o amendă de 15.000 de lei și au confiscat lemnul transportat – 1.874,83 mc.

Ultimele Articole