miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

Tren cu cereale răsturnat în Găgăuzia, Republica Moldova

Șase vagoane ale unui tren cu cereale s-au răsturnat sâmbătă în Găgăuzia, Republica Moldova.
Întreprinderea de Stat ”Calea Ferată din Moldova” a anunțat sâmbătă pe pagina sa de Facebook că la orele după-amiezii, pe sectorul de cale ferată Culma – Ceadîr-Lunga, s-a produs un accident feroviar în urma căruia șase vagoane încărcate cu cereale s-au desprins și au deraiat de pe cale.

Tren cu cereale răsturnat din cauza temperaturilor ridicate

Cauza preliminară a accidentului este temperatura extrem de înaltă care a făcut ca șinele sudate să-și piardă din rezistență. Trenul cu 61 de vagoane marfare se deplasa de la stația Basarabeasca spre portul Reni, Ucraina.
Se depun toate eforturile ca în termeni cât mai restrânși să fie relansată circulația pe acest tronson.
Pentru a elucida cauzele și circumstanțele exacte ale accidentului, la fața locului s-au deplasat reprezentanții IGSU, organele de drept și comisia specială CFM, potrivit anunțului postat pe pagina sa de socializare de către gestionarul infrastructurii din țara vecină.
Spre deosebire de CFR SA, Compania ”Calea Ferată din Moldova” dă dovadă de mai multă transparență în sensul că anunță incidentele grave din proprie inițiativă. În România acestea sunt anunțate doar după solicitările presei și după ce jurnaliștii află de acestea pe canale de informare paralele, neoficiale.

Ultimele Articole