spot_img
marți, mai 17, 2022
spot_img

Pasagerii unui tren CFR Călători rămas în câmp, preluați de un tren privat

Pasagerii unui tren CFR Călători rămas în câmp joi seara între București Nord și Videle au fost preluați în cele din urmă de un tren aparținând Transferoviar Călători.

Situația ne-a fost semnalată de o cititoare a Club Feroviar aflată în trenul Interegio 1835, care a a plecat la ora 16,36 din București Nord și urma să ajungă mâine dimineață la Cluj Napoca. Potrivit sursei, locomotiva ”a făcut figuri chiar la plecarea din Gara de Nord și totuși a plecat trenul”. Ea s-a arătat revoltată că două trenuri ale CFR Călători au trecut pe lângă garnitura cu locomotiva defectă, fără a prelua pasagerii pentru a-i duce mai departe.

În final, a oprit un tren operat de Transferoviar Călători, care a preluat câteva zeci de pasageri până la Videle, de unde și-au continuat călătoria cu o garnitură a altui operator privat, de această dată Softrans. Este vorba de călătorii care ar fi trebuit să ajungă la Craiova, pentru că cei care aveau ca destinație Cluj-Napoca, soluția a fost să rămână în trenul oprit în câmp.

Tren CFR Călători rămas în câmp. Oamenii își vor banii înapoi

Oficialii Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători au confirmat incidentul, la solicitarea Club Feroviar: „Locomotivă defectă. A plecat locomotivă de ajutor din Chitila. Se estimează circa 100 de minute întârziere”.

Acum, oamenii se întreabă, pe bună dreptate, cine le va da banii înapoi, în condițiile în care atât la TFC, cât și la Softrans au fost nevoiți să cumpere alte bilete.

„În trafic intern nu se acordă despăgubiri pentru întârzieri. În situația în care un călător dorește să nu mai continue călătoria cu trenul afectat, solicită renunțarea la călătorie la casa de bilete din gară și returnarea contravalorii călătoriei pentru distanța pe care nu o mai efectuează”, au precizat responsabilii operatorului feroviar de stat.

Ultimele Articole