spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

București-Craiova în aproape opt ore, cu trei locomotive. Două s-au defectat pe drum

Un tren București-Craiova operat de CFR Călători a parcurs miercuri seara distanța de 209 km dintre cele două orașe în aproape opt ore și a fost tractat, succesiv, de trei locomotive.

Trenul Interregio 1597 a plecat din Gara de Nord din București la ora 19,30, tractat de locomotiva EA 328. Numai că fix după 100 km, în stația Roșiori Nord de pe Magistrala 100, locomotiva s-a defectat. Până acolo acumulase doar patru minute de întârziere, din cauza unor linii defecte și a unei restricții de viteză. Aducerea unei locomotive de schimb (EA 772) și cuplarea ei la garnitură a adăugat însă alte 50 de minute la întârziere.

Când călătorii au răsuflat ușurați că locomotiva a fost schimbată și sperau că vor ajunge la destinație cu o oră întârziere (între stațiile Măldăeni și Mihăești se mai acumulaseră opt minute, lipsind tensiunea în linia de contact), la Radomirești și EA 772 s-a defectat, ceea ce a mai adăugat 170 de minute de întârziere.

Tren București-Craiova, ajuns la destinație cu o întârziere de aproape patru ore

Una peste alta, trenul ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, stația Craiova, la ora 23,12.

Acest lucru nu s-a întâmplat însă decât joi dimineață, deoarece întârzierea totală a trenului a fost de 235 de minute. În total, a făcut pe drum aproape opt ore pe 209 km.

Ultimele Articole