spot_img
sâmbătă, august 13, 2022
spot_img

Tren bombardat în Ucraina. Unul dintre mecanicii de locomotivă a murit

Un tren a fost bombardat în Ucraina noaptea trecută de către militarii ruși, iar unul dintre mecanicii de locomotivă a murit.

„În noaptea de 12 spre 13 martie lângă stația Brusin din regiunea Donețk, un tren de călători a fost lovit în timpul unui bombardament. Garnitura se îndrepta spre o cursă de evacuare spre orașul Liman pentru a-i îmbarca pe locuitorii din regiunile Lugansk și Donețk care se aflau în zona de război. În urma pagubelor, unul dintre mecanicii acestui tren a fost ucis, altul a fost rănit și dus la spitalul orașului Sloviansk, unde în prezent i se acordă ajutor. Aceasta este o lovitură groaznică pentru cei care salvează zilnic ucraineni civili și fac <drumul vieții> pentru peste două milioane de cetățeni. Ukralizniția lucrează acum intens pentru evacuarea lucrătorilor feroviari din trenul avariat și a tuturor pasagerilor, inclusiv aproximativ 100 de copii, care așteptau salvarea în gara din orașul Liman”, se arată într-o postare de pe pagina oficială de Facebook a companiei feroviare ucrainene.

Până la ora publicării acestei știri nu erau disponibile imagini cu acest tren bombardat în Ucraina.

Volodimir Zelenski spune că poporul ucrainean va rezista în fața invadatorilor ruși

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că este nevoie de ”timp şi de forţă pentru a distruge maşinăria de război” care a venit în această ţară.

Zelenski a afirmat, într-o înregistrare video postată pe Facebook în noaptea de sâmbătă spre duminică, faptul că a avut loc o întâlnire de urgenţă a Consiliului Regional Herson, iar 44 de deputaţi au decis că regiunea Herson face parte din Ucraina şi că ”acolo nu este locul niciunei pseudo-republici”. El a adăugat că invadatorii şi cei care colaborează cu ei vor ajunge în faţa justiţiei.

„Ucraina va face faţă testului. Avem nevoie de timp şi de forţă pentru a distruge maşinăria de război care a venit la noi în ţară. Nu voi subestima ameninţarea. Şi nu voi exagera rezultatele. Noi suntem oameni oneşti, nu Ministerul rus al Apărării, care minte pe toată lumea, milioane de cetăţeni ai săi şi chiar pe şeful Federaţiei Ruse. Aşa că vă spun sincer: încă trebuie să rezistăm. Încă trebuie să luptăm. În fiecare zi şi în fiecare noapte trebuie să găsim modalităţi în care să-i provocăm daune majore inamicului. În toare zonele de apărare. În apropiere de Jitomîr şi Kiev, de Cernigău şi Sumî, de Harkov şi Lugansk, de Doneţk şi Mariupol, în sudul ţării şi pe linie diplomatică”, a subliniat preşedintele ucrainean.

Ultimele Articole