spot_img
vineri, ianuarie 21, 2022
spot_img

Copac căzut pe șinele de cale ferată. Un tren a fost blocat la Valea Largă

Un tren al CFR Călători a fost blocat luni seara la Valea Largă, după ce a căzut un copac pe șinele de cale ferată pe Valea Prahovei.

Este vorba de trenul Regio 3032, care a plecat din Brașov la ora 18,50 și trebuia să ajungă la destinația finală, București Nord, la ora 22,04.

„Un copac a căzut pe șine, au fost afectate ambele fire, dar firul 1 de la 20.35 este funcțional. CFR SA intervine pentru debocarea firului 2”, au transmis oficialii Societății Naționale de Transport Feroviar de Călători CFR Călători. La ora 22,55 tot ei au precizat că trenul s-a pus în mișcare, după ce a fost trimisă o locomotivă diesel.

Tren blocat la Valea Largă. Comunicatul CFR Călători

Ulterior producerii incidentului, CFR Călători a dat publicității un comunicat, pe care-l reproducem integral:

Căderile de copaci pe linia de contact în cursul acestei seri, 27 decembrie 2021, au generat înteruperea circulației feroviare pe segmentul dintre Valea Largă și Comarnic.

Pe firul 1 s-a reluat alimentarea liniei de contact cu energie electrică după intervenția echipelor speciale ale CFR SA. Pentru deblocarea și tragerea trenurilor din zona afectată s-a intervenit și se intervine cu locomotive diesel furnizate operativ de CFR Calatori.

Pe firul 2 de circulație, echipele de intervenție ferioviară lucrează încă la deblocarea liniei.

Trenul R 3032, care a fost afectat de această întrerupere temporară generată de vremea nefavorabilă, și-a reluat circulația către București, cu o întârziere estimată de 170 de minute.

Din cauza timpului nefavorbail din cursul nopții, mai pot exista unele perturbări în circulația trenurilor de călători, compania fiind pregătită să intervină cu locomotive diesel în toate locurile în care vor apărea perturbări de alimentare cu energie electrică în circulația trenurilor.

Ultimele Articole