joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

FOTO. Tren blocat în tunel de mai bine de o oră. Apoi s-a defectat un macaz

Un tren a rămas blocat în tunel duminică după-amiază, în apropiere de localitatea Bârnova, județul Iași, pe Magistrala feroviară 600.

UPDATE. Într-un final, trenul și-a continuat călătoria, cu 153 de minute întârziere, din care 40 de minute din cauza macazului defect.

UPDATE. Locomotiva de ajutor a sosit, dar trenul s-a blocat din nou, din cauza unui macaz defect în stația Bârnova.

La solicitarea Club Feroviar, reprezentanții CFR Călători au precizat că locomotiva de ajutor este cuplată la tren, iar plecarea este estimată în următoarele zece minute, după finalizarea probelor de frână.

Trenul IR 12662, operat de SNTFC CFR Călători, a plecat din stația Iași la ora 14,20 și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, Gara de Nord din București, la ora 21,18. Numai că pe drum locomotiva s-a defectat în tunel, unde staționează de mai bine de o oră, informează DC News.

”Nu am pățit asa ceva niciodată, nu se știe cât mai durează până e tractat trenul, se așteaptă o nouă locomotivă. De 30 de ani de când muncesc, nu am pățit așa ceva“, a spus controlorul de bilete, citat de publicația menționată.

Tren blocat în tunel. Oamenii sunt speriați

Un pasager al trenului spune că oamenii sunt speriați, deoarece nu știu ce se întâmplă și nu au la ei apă și mâncare. În plus, nu au nici posibilitatea de a ajunge la o cale de acces rutieră. ”Am plecat de la Iași spre Galați, cu trenul de pe ruta Iași – București. Am mers o jumătate de oră și când am intrat într-un tunel situat în apropiere de Bârnova, trenul s-a oprit brusc. Suntem sute de oameni, mulți dintre noi nu avem nici apă, nici mâncare, într-o pădure. Așteptăm de o oră. Am căutat soluții să ne întoarcem la Iași, dar fiind în pădure nu avem cum ajunge pe jos la stradă. Controlorii spun că nu știu cât mai durează și că a fost chemată o nouă locomotivă. Eu trebuia să fac schimb de tren la Bârlad pentru a ajunge la Galați, am pierdut deja acel tren. Copiii sunt speriați, cer apă, inclusiv fiul meu de șase ani“, a spus Doinița, pasager al trenului.

Ultimele Articole