joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

VIDEO Tren blocat de inundații în Caraș-Severin. Călătorii au luat-o pe jos sau cu autostopul

Un tren blocat de inundații le-a dat duminică după+amiază bătăi de cap călătorilor care voiau să ajungă de la Reșița la Timișoara. Mulți dintre ei au coborât din tren și au luat-o pe jos.

Este vorba de trenul R 11106, care a plecat din stația Reșița Nord la ora 16,28 și ar fi trebuit să ajungă la destinația finală, stația Timișoara Nord, la ora 19,08. Numai că acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că trenul operat de Regio Călători a fost oprit în zona Colțan unde viiturile de pe dealuri au scos un copac din rădăcină și l-au trântit pe linia ferată, informează site-ul local de știri InfoCS.ro.

Tren blocat de inundații pentru a doua oară

Garnitura în care se aflau aproximativ 50-60 de călători a fost întoarsă în gară până la remedierea situației. După mai bine de o oră și jumătate (mai exact 97 de minute), trenul în care mai rămăseseră jumătate din numărul de călători a plecat din nou spre Timișoara, numai că automotorul a fost oprit din nou din cauza viiturilor și aluviunilor aduse de torente în zona fostei halte CFR Câlnic.

Enervați, cei mai mulți călători au coborât din tren și au plecat – fie acasă, fie la autostop lângă benzinăria din zonă. În cele din urmă, trenul a ajuns la destinație cu o întârziere de 96 de minute.

Prăpăd la Reșița din cauza ploii abundente

Nu doar transportul feroviar a fost afectat de inundațiile de duminică din Caraș-Severin. ISU Caraş-Severin a intervenit duminică, în urma ploilor torenţiale, pentru evacuarea apei din mai multe curţi şi garaje din Reşiţa.

Pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin au fost solicitaţi să intervină în Reşiţa pentru evacuarea apei din 11 curţi în cartierul Câlnic și din mai multe garaje dintr-un bloc situat pe strada Făgăraşului.

În Reşiţa, Bocşa, Berzovia, Doclin, Târnova, Ramna, Ezeriş şi Ocna de Fier a fost duminică după+amiază alertă Cod roşu de ploi torenţiale.

Ultimele Articole