spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

UPDATE GALERIE FOTO Un tren a lovit un camion între Ilteu și Săvârșin. S-a reluat circulația

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA a anunțat luni după amiază că traficul feroviar este închis între staţiile Ilteu și Săvârșin, după ce un tren a lovit un camion.

 

Accidentul rutier produs la trecerea la nivel cu calea ferată de la km 550+400, pe firul 1, între un tren de marfă privat și un camion.

UPDATE S-a reluat circulația

Circulația feroviară între stațiile Ilteu și Săvârșin a fost reluată în condiții de siguranță, la ora 18.00. Personalul feroviar a finalizat intervențiile de repunere pe sină a vagonului deraiat la ora 16.30, iar până la ora 18.00 organele abilitate au acționat în zonă pentru măsurători și probe în vederea stabilirii cauzei care a condus la coliziunea dintre camion și tren. La ora 18.00, reprezentanții Poliției au permis redeschiderea liniei și reluarea circulației pe relația Simeria – Arad, între stațiile Ilteu și Săvârșin.

Din informațiile primite de la fața locului, șoferul unui camion încărcat cu nisip nu a respectat semnalizarea acustică şi luminoasă de la trecerea la nivel și a intrat în coliziune cu trenul privat de marfă, care circula pe relaţia Curtici – Ploiești Nord. În urma impactului, primul vagon din compunerea trenului de marfă a deraiat de un boghiu.

Personalul feroviar de specialitate al Regionalei CF Timișoara a retras deja în stația Săvârșin celelalte vagoane din compunerea trenului de marfă, iar pentru repunerea pe șină a vagonului deraiat se va acționa cu un vagon de ajutor cu vinciuri hidraulice, astfel încât traficul feroviar să fie redeschis în condiții de siguranță pe firul I, în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400, firul II fiind închis pentru lucrările de reabilitare aflate în desfășurare.

Un tren a lovit un camion. Garnituri blocate

Pentru menținerea continuității traficului feroviar de călători între Simeria și Arad, trenurile IR 1676 și IR 75-2 circulă cuplate din stația Arad pe ruta ocolitoare Arad -Timișoara – Lugoj – Ilia, stație din care cele două trenuri își vor relua traseul normal, iar pentru călătorii din trenul R 2043, care circulă în relația Simeria – Arad, se asigură transbordare auto din stația Ilteu.

”Compania Naţională de Căi Ferate CFR S.A. vă asigură că toate măsurile operative întreprinse în zona trecerii la nivel cu calea ferată de la km 550+400 au ca principal scop redeschiderea circulației în cel mai scurt timp şi în condiții de siguranță”, a mai precizat CFR SA.

Ultimele Articole