Un tren a lovit o mașină în județul Olt. Traficul feroviar a fost oprit jumătate de oră

29 mai 2020

Un tren a lovit o mașină, vineri dimineață, în județul Olt, iar în urma accestui accident rutier circulația feroviară în zonă a fost oprită timp de jumătate de oră.

tren a lovit o mașină

 

În tren se aflau 16 persoane, iar în autoutilitară doar şoferul. Persoanele implicate au refuzat transportul la spital.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, citați de site-ul Știri pe Surse, pompierii Gărzii Vişina, cu o autospecială complexă pentru intervenţie şi descarcerare şi un echipaj SMURD, au intervenit la accidentul rutier.

Un tren a lovit o mașină. Nimeni nu a vrut să meargă la spital

În accident au fost implicate un tren Regio, în care se aflau 16 persoane şi o autoutilitară, în care se afla doar şoferul. Persoanele implicate au fost asistate la faţa locului, nu prezentau urme vizibile de traumă şi au refuzat transportul la spital, au precizat reprezentanţii ISU Olt. Traficul feroviar a fost întrerupt pentru 30 de minute.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că accidentul s-a petrecut din cauza şoferului, care n-a respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere. „În dimineata zilei de 29 mai, ora 6,30, un bărbat de 49 de ani, din comuna Vişina Nouă, în timp ce conducea o autoutilitară, la trecerea la nivel cu calea ferată dintre localitățile Vișina Nouă si Studina, nu ar fi respectat semnificatia indicatorului trecerea la nivel cu calea ferată simplă făr bariere, pătrunzând pe calea ferată și fiind acroţat de trenul R 9062 ce circula pe direcția Caracal- Corabia”, a declarat reprezentantul Poliţiei, citat de Realitatea TV.

Este vorba de trenul Regio 9061 operat de CFR Călători, care plecase din Piatra Olt la ora 3,55 și avea ca destinație Corabia, unde trebuia să ajungă la ora 5,57. Din cauza accidentului, trenul a ajuns cu întârziere la destinație.

Pe relația Piatra Olt-Corabia circulă zilnic două perechi de trenuri de navetiști, ambele operate de societatea de stat CFR Călători.