GALERIE FOTO Un tren a lovit o basculantă între Teiuș și Aiud. Șoferul camionului a murit, o persoană a fost rănită

12 noiembrie 2019

Un tren a lovit o basculantă între Teiuș și Aiud în dimineața zilei de marți, accident care s-a soldat cu moartea șoferului și rănirea unui pasager.

 

UPDATE S-a reluat traficul feroviar pe firul I, după ce un tren a lovit o basculantă

Circulația trenurilor a fost reluată în condiții normale pe firul I, intre stațiile Teiuș și Aiud, a anunțat CFR SA. Firul I a fost închis pentru a permite organelor abilitate să acționeze in vederea retragerii trenului R 3085 și pentru efectuarea măsurătorilor necesare in zona accidentului.

Trenul R 3085 remorcat de locomotiva electrică EA 029 a Depoului Brașov a lovit o basculanta încărcată cu piatră între Teiuș și Aiud.

În urma impactului au rezultat avarii la locomotivă și la primul vagon. Un călător din vagon a fost rănit de cioburile geamurilor sparte. Șoferul basculantei a decedat decedat.

Cauzele producerii acestui accident vor fi stabilite de comisia de cercetare.

Până la finalizarea operațiunilor de intervenție, traficul feroviar în zona accidentului se va desfășura pe firul II de circulație, alternativ din ambele sensuri, astfel încât să se asigure continuitate în circulația trenurilor programate să tranziteze intervalul de stații Teiuș – Aiud, a transmis CFR SA.