sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Trei tramvaie din Odesa, modernizate de o echipă de ingineri din Republica Moldova

O echipă de ingineri din Republica Moldova a finalizat recent lucrările de modernizare a trei tramvaie din Odesa, cu componente produse de ei.

Tramvaiele respective au trecut printr-un program de actualizare estetică şi tehnică, iar echipa de ingineri din Republica Moldova şi-a adus contribuţia la partea tehnică, informează site-ul Piataauto.md.

Inginerii moldoveni au furnizat componentele de gestionare a electromotorului, înlocuind peste o tonă de echipament vechi şi ineficient, cu utilajele lor moderne, care cântăresc mai puţin de 100 kg şi care îmbunătăţesc eficienţa de consum de obicei mai mult decât dublu, dacă sistemele anterioare sunt de tip vechi, cu reostate imense. În același timp, cele trei tramvaie au fost echipate cu câte un calculator de bord nou, care monitorizează în timp real toţi parametrii şi care afişează informaţiile pe un nou cadran digital, acesta înlocuind şi funcţia vitezometrului mecanic anterior.

Cele trei tramvaie din Odesa, modernizate și prezentate publicului

Astfel, tramvaiele cu caroserii vechi au devenit vehicule dotate cu un sistem de propulsie electrică modernă, eficientizată digital, la costuri mult mai mici decât producţia unui tramvai complet nou. Tramvaiele renovate din Odesa au fost dezvăluite public de curând, cu ocazia zilei oraşului din sudul Ucrainei.

Aceeași echipă de ingineri care a participat la modernizarea celor trei tramvaie din Odesa a produs primului autobuz electric din Republica Moldova. Grupul de ingineri intenționase iniţial să construiască o uzină de producție a autobuzelor electrice la fosta fabrică Tracom din Chişinău.

Echipa de ingineri moldoveni are o experienţă mare în producţia de componente cheie pentru autobuze electrice, troleibuze şi tramvaie, produsele lor fiind folosite în prezent în peste 120 de oraşe ale lumii.

Ultimele Articole