spot_img
joi, octombrie 28, 2021
spot_img

Trei oferte in cursa finala pentru instalarea GSM-R in Polonia

Administratorul de infrastructura feroviara din Polonia, PKP PLK, a lansat o licitatie pentru instalarea sistemului de comunicatii GSM-R pe o lungime de peste 13,600 kilometri de cale ferata. PKP PLK anunta ca s-au calificat trei companii, toate cu oferte diferentiate in functie de pret.

Cei trei ofertanti au propus scurtarea, cu trei luni, a perioadei de implementare a proiectului. Bugetul autoritatii contractante, PKP PLK, a fost in valoare de aproape 3,7 miliarde zloti (857 milioane euro).

Licitatia anuntata in septembrie 2015 se refera la construirea infrastructurii care sa permita instalarea sistemului ERTMS/GSM-R iar procedurile de depunere a ofertelor au fost prelungite pana la sfarsitul lunii ianuarie 2017.

Ofertele pentru componenta de GSM- R au fost deschise la 27 septembrie anul acesta. PKP PLK a anuntat ca a selectat documentatia depusa de trei ofertanti.

Astfel, s-au calificat consortiul Kapsch CarrierCom – Porr cu o oferta in valoare de 3,7 miliarde zloti – 857 milioane euro (cu optiuni care ar putea ridica oferta la 3,9 miliarde zloti – 903 milioane euro), consortiul Nokia Solutions – SPC cu o oferta de 2,6 miliarde zloti  – 602 milioane euro (cu optiuni care ar putea ridica oferta la 2,8 miliarde zloti – 647 milioane euro) si un alt consortiu format din companii chineze condus de catre Institutul de Cercetare Feroviara din Beijing, acesta depunand o oferta in valoare de 4,8 miliarde zloti – 1,11 miliarde euro (fara nicio alta optiune).

Selectarea consortiului castigator va fi anuntata la o data ulterioara.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole