Trei ofertanti precalificati pentru Linia 4 a Metroului din Atena

Attiko Metro a anuntat cele trei companii care s-au precalificat pentru constructia sectiunii Alsos Veikou – Goudi a Liniei 4 din Atena. Pana in decembrie 2018, companiile selectate vor trebui sa depuna ofertele tehnice si financiare.

Consortiile precalificate sunt:
Terna – Vinci – Siemens AG “TVS”
J+P Avax – Ghella – Alstom
Aktor – Ansaldo STP – Hitachi Rail Italia

Contractul prevede pregatirea pentru proiectul final si proiectul final detaliat, constructiile civile, furnizarea, instalarea, testarea si darea in exploatare a echipamentelor electromecanice si de cale ferata, intretinerea proiectului, instruirea personalului si livrarea pieselor de schimb pentru sectiunea de metrou Alsos Veikou – Goudi.
Criteriul pentru acordarea contractului este oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere financiar in functie de raportul calitate-pret.
Bugetul proiectului este estimat la 1,5 miliarde de euro, iar constructia sa va dura aprox 8 ani.
Sectiunea Alsos Veikou – Goudi (Sectiunea A a Liniei 4) traverseaza Atena, Galatsi, Kessariani si Zografou si va avea o lungime totala de 12,8 km, cu 15 statii subterane. Linia va fi construita sub forma unui tunel dublu care va fi sapat cu cel putin doua masini de excavatie a tunelurilor (TBM-uri).
Proiectul include si furnizarea materialului rulant necesar (20 de trenuri automate), dar si a sistemelor electromecanice si de cale ferata pentru operarea liniei.
In cadrul proiectului, va fi construit un centru de control al operatiunilor (OCC) proiectat sa includa controlul operatiunilor pentru liniile existente (Linia 1, Linia 2 si Linia 3), dar si pentru viitoarele linii automate si pentru linia de tramvai. Noul centru de control al operatiunilor va fi construit in apropierea depoului Sepolia, unde va fi construita si o noua cladire care va asigura intretinerea si reparatia noilor trenuri.