miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Trei milioane de euro pentru repararea unei linii vechi de peste 100 de ani

CFR Timișoara pune la bătaie trei milioane de euro pentru repararea liniei Timișoara – Cenad, construită la începutul secolului trecut.

CFR Timișoara a publicat în data de 11 iunie, pe platforma SEAP, anunțul privind achiziționarea de “Lucrări de întreținere și reparație linia 133 între Dudeștii Noi-Biled-Satu Nou, km 13+083-km 28+815; km 31+250-km 42+010”.

 

Timișoara – Cenad, construită la 1900

Linia 133 Timișoara-Cenad a fost construită între anii 1895-1903. Forța de muncă insuficientă la districtul de linii pentru asigurarea necesarului de lucrări anuale, instrucționale și starea căii pe linia 133 (situație care pune în pericol siguranța circulației), impun intervenția cu firme autorizate și specializate în execuția lucrărilor de reparație pe distanța Dudeștii Noi-Biled-Satu Nou. Din cauza stării necorespunzatoare a căii pe distanța Dudestii Noi-Biled-Satu Nou au fost introduse restricții de viteză de 20 și 30 km/h.

Lucrările necesare a se executa pentru restabilirea parametrilor instrucționali ai căii constau în înlocuirea șinei, înlocuirea traverselor de beton, a traverselor speciale pentru aparate de cale și a traverselor speciale pentru poduri, confecționare cupoane de tranziție, confecționare contrașine, înlocuirea aparatelor de cale, defrișări, realizare prismă de piatra spartă, evacuare pământ etc. Realizarea lucrărilor se va face în conformitate cu procesele tehnologice stabilite în caietul de sarcini și trebuie să îndeplineasca condițiile de siguranță a circulației feroviare impuse prin regulamente, instrucțiuni și norme de specialitate ale CFR SA privind circulația trenurilor.

  • Termenul limită de depunere a ofertelor sau a cererilor de participare: 16.07.2024
  • Valoarea totală estimată supusă achiziției publice: 17 866 706.39 RON
  • Durata contractului: 200 de zile
  • Sursa de finanțare: buget de stat

 

 

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole