vineri, aprilie 12, 2024
spot_img

Trei automotoare defecte la CFR Călători într-o oră. Două aveau revizia făcută la Pașcani

Nu a fost păcăleală de 1 aprilie. Luni au fost trei automotoare defecte la CFR Călători, în interval de o oră, fapt ce a dat peste cap circulația trenurilor operatorului de stat.

Trenul IR 1094 a plecat din stația Ruse (Bulgaria) la ora 14,15 și a ajuns la Giurgiu Nord frontieră la ora 15,00. Cursa feroviară, formată din automotorul Siemens Desiro AM 2054, și-a continuat deplasarea spre București Nord, destinația finală, numai că la Vadu Lat s-a defectat. În final, întârzierea a fost de 150 de minute la sosirea în Gara de Nord din Capitală.Două automotoare defecte la CFR Călători pe ruta de Aeroport

Ulterior în cursul zilei, alte două automotoare ale CFR Călători s-au defectat, de data aceasta pe ruta de Aeroport Otopeni.

Trenul RM 7932, format din două automotoare cuplate (AM 2072 și AM 2107), a plecat din stația Aeroport Henri Coandă la ora 15,52 cu destinația finală București Nord, unde ar fi trebuit să ajungă la ora 16,06.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat însă, deoarece trenul nu a apucat decât să supratraverseze pe viaduct DN1, iar la Patinoar PO s-a defectat. Defecțiunea nu a putut fi remediată, așa că trenul a fost anulat, după cum figurează și în sistemul public al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA. Din cauză că pe acel tronson este linie simplă, operatorul feroviar a fost nevoit să anuleze alte două trenuri – RM 7933 și RM 7936.

De menționat faptul că două dintre automotoarele defecte – AM 2054 și AM 2072 – veniseră relativ curând de la Electroputere VFU Pașcani, unde făcuseră reviziile de tip R9.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole