spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Două treceri la nivel de la Regionala Galați a CFR SA vor fi modernizate cu un milion de euro

Două treceri la nivel de la Regionala Galați a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA vor fi modernizate, în urma unei investiții totale de aproape un milion de euro.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat marți anunțul de licitație cu titlul ”Modernizare trecere la nivel km 172+294, între stațiile Făurei – Dedulești și dublarea semibarierelor de la instalația BAT”. Valoarea totală estimată a contractului, care va trebui finalizat în trei luni, este de 2.168.845,16 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 30 ianuarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 30 mai 2023.

Un alt anunț, publicat tot marți, are ca obiect ”Modernizare trecere la nivel km 155+836, între stațiile Cilibia – CA Rosetti”. Valoarea totală estimată a contractului este în acest caz de 2.550.788,08 lei.

Ofertele trebuie depuse până pe 31 ianuarie 2023, ora 15:00, și trebuie să fie valabile până pe 31 mai 2023.

Condiții de participare la licitația pentru modernizarea celor două treceri la nivel de la Regionala Galați

Achiziționarea lucrării de modernizare a trecerilor la nivel respective și dublarea semibarierelor de la instalația BAT este necesară pentru implementarea prevederilor art.31, alin.3 din Legea 154/2018 pentru completarea OG 43/1997 privind regimul drumurilor și ca urmare a creșterii traficului rutier, pentru îmbunătățirea siguranței circulației la trecerea la nivel, pentru fluidizarea traficului rutier și reducerea timpilor de așteptare. Trecerile la nivel propuse pentru modernizare/reparație necesită amenajarea cu dale elastice, reabilitarea infrastructurii și suprastructurii CF, lucrări de amenajare a drumului în zona TN, adaptarea/demontarea/remontarea/înlocuirea și protecția instalațiilor feroviare afectate de lucrările de intervenție, iar pentru trecerea la nivel se va dota suplimentar cu încă două semibariere.

Pentru participarea la licitații, se solicită experiența similară. Ofertantul (operator economic individual sau asociere de operatori economici) trebuie să demonstreze că în ultimii cinci ani până la data limită de depunere a ofertei a executat lucrări de natură sau complexitate similare cu obiectul procedurii, în valoare individuală/cumulată de minimum două milioane de lei fără TVA, la nivelul unui contract sau mai multor contracte.

Ultimele Articole