spot_img
sâmbătă, noiembrie 27, 2021
spot_img

Cum l-au scăpat judecătorii de amendă pe un șofer care a forțat trecerea peste calea ferată

Judecătoria Iași l-a scăpat de amendă pe un șofer care a forțat trecerea peste calea ferată atunci când barierele începuseră să coboare.

trecerea peste calea ferată tren metropolitan la București barieră defectă la Petricani
FOTO cu rol pur ilustrativ

Șoferul se va putea urca din nou la volan după ce a obţinut anularea parţială a unui proces verbal de contravenţie, relatează Ziarul de Iași.

În iulie anul trecut, M.C.A. fusese sancţionat cu o amendă de 1.305 lei, alta de 870 de lei şi cu reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării pe o perioadă de 90 de zile. Polițistul reţinuse că şoferul forţase trecerea la nivel cu calea ferată, fără a respecta semnificaţia semnalelor acustice şi luminoase ale barierei aflate în funcţiune. În plus, după trecerea căii ferate, virase la stânga, în pofida indicatorului care interzicea această manevră.

Şoferul s-a adresat Judecătoriei Iași, reclamând faptul că agentul prezentase lacunar faptele, fără a reţine elementele ce l-ar disculpa. M.C.A. a afirmat că în momentul în care s-a pus în funcţiune semnalul acustic şi luminos nu a mai avut timpul necesar să oprească şi că barierele nu erau coborâte încă. Ar fi forţat trecerea la nivel cu calea ferată din cauza altei maşini care depăşise coloana şi care încercase o repliere pe bandă. Ar fi virat stânga pentru că nu a văzut indicatorul de interdicţie, marcajul longitudinal lipsea, iar înaintea lui mai multe maşini efectuaseră aceeaşi manevră.

CITEȘTE și VIDEO. CFR SA demontează un fake news distribuit de aghiotantul Olguței Vasilescu

Judecătoria Iași l-a exonerat de amenda pentru trecerea peste calea ferată

Analizând proba video aflată la dosar, judecătorii au fost de acord cu şoferul în privinţa aspectelor legate de traversarea căii ferate, dar nu şi cu a doua parte a explicaţiilor. Magistraţii nu au considerat că neobservarea indicatorului sau comportamentul partenerilor de trafic pot fi considerate motive obiective pentru efectuarea virajului la stânga. Ca urmare, şoferul a fost exonerat de prima amendă, de suspendarea permisului, dar nu şi de a doua sancţiune. El va avea de plătit amenda de 870 de lei pentru virajul interzis.

Poliţia Transporturi nu a fost de acord cu decizia judecătorilor, înaintând apel împotriva sentinţei. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole