spot_img
miercuri, octombrie 27, 2021
spot_img

FOTO Dorel din Ardeal. Cum a ”reparat” Primăria Turda o trecere la nivel cu calea ferată

O trecere la nivel cu calea ferată din Turda, județul Cluj, a fost ”reparată” de Primărie contra unei sume considerabile și folosind o soluție ”originală”.

Reparațiile la trecerea la nivel de pe strada 22 Decembrie 1989 din Turda, pe drumul care vine dinspre Câmpia Turzii, au costat aproximativ 300.000 de lei, relatează site-ul local Politică și Putere.

Calea ferată cu pricina ducea spre combinatul Holcim, însă ea nu mai este utilizată de ani buni. La scurt timp după reabilitare, plăcile de beton au început să crape. Explicația oficială e că distrugerea pasajului de cale ferată a avut loc din cauza autocamioanelor de tonaj greu de la Holcim care întorceau pe linia ferată. „Șinele de la cele două linii de cale ferată nu sunt paralele în interior, ci oblice. Cum nu există dale speciale sub formă de trapez s-a turnat beton armat, dar acesta nu a ținut”, a explicat un funcționar al Primăriei Turda, citat de site-ul menționat.

Trecere la nivel cu calea ferată, reparată cu o soluție ”originală”

trecere la nivel cu calea feratăÎn urmă cu 10 zile, Ginel Călugăr, șeful Serviciului investiții din Primăria Turda, și reprezentanți ai constructorului și proiectanului au inspectat distrugerile de la pasajul de cale ferată. Apoi au apărut și reparațiile și noua ”soluție tehnică”: au pus o placă de metal prinsă cu buloane. Problema e că placa de metal acoperă șina de cale ferată, care devine inutilizabilă.

În aceste condiții, jurnaliștii locali își pun întrebarea, pe bună dreptate, de ce nu a fost pur și simplu desființată linia, dacă tot nu trec trenuri pe acolo și nici nu ar mai putea trece, după cum au fost făcute ”reparațiile”.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole