spot_img
vineri, decembrie 3, 2021
spot_img

S-a semnat contractul pentru traversele de pe Podul Grant. Când se va termina șantierul

S-a semnat contractul pentru traversele de pe Podul Grant, cu Metabet CF, firmă din Piteşti care a mai produs traverse şi pentru metrou.

traversele de pe Podul Grant
FOTO Marian Andrei, Asociația Metrou Ușor

Circulaţia tramvaiului 41 a fost reluată sâmbătă, după ce până acum au fost finalizate doar lucrările de la Pasajul Ciurel.

Celelalte două şantiere, Podul Grant şi Magistrala 5 de metrou încă sunt în desfășurare. Pe cale de consecinţă, pe Podul Grant tramvaiele liniei 41 circulă pe un singur fir, iar la viitoarea staţie de metrou Parc Drumul Taberei circulă normal, până va fi gata devierea.

Două licitații pentru traversele de pe Podul Grant

După anularea licitaţiei iniţiale pentru traverse, de 1,53 milioane de lei, Compania Municipală Străzi, Poduri şi Pasaje Bucureşti (CMSPPB) a relansat procedura, dar la o valoare de 2,91 milioane de lei. De data aceasta a primit două oferte, fiind declarată câștigătoare cea a Metabet CF, firmă din Piteşti care a mai produs traverse şi pentru metrou.

Surse citate de Economica.net estimează că producătorul de la Piteşti va livra primele traverse în două săptămâni, dar că lucrările necesare redeschiderii circulaţiei pe sensul Turda – Crângaşi vor mai dura circa două luni. CMSPPB a mai lansat şi alte licitaţii pentru lucrările de la Podul Grant, precum cea pentru achiziţia de şine de tramvai, pe care a atribuit-o încă de la începutul lunii iulie.

Ulterior, pentru executarea lucrărilor va trebui închis şi celălalt sens de circulaţie de pe Podul Grant, respectiv Crângaşi – Turda.

Pasionaţii de infrastructură au surprins în imagini stadiul lucrărilor de pe Podul Grant. „După o perioadă de amorţeală din cauza lipsei materialelor, se vede mişcare serioasă pe pod. Urmează să înceapă şi lucrările la linia de tramvai, contractul pentru traverse fiind semnat”, spune Marian Andrei, membru al Asociaţiei Metrou Uşor.

Lucrările de reabilitare şi consolidare au fost aprobate în Consiliul General în toamna anului trecut şi sunt estimate la 52 milioane de lei.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole