miercuri, septembrie 27, 2023
spot_imgspot_img

CFR SA vrea să cumpere peste 16.000 de traverse din lemn de stejar, cer sau gârniță

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere peste 16.000 de traverse din lemn de stejar, cer sau gârniță.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat zilele trecute anunțul de licitație ce are ca obiect ”Traverse normale din lemn impregnate pentru calea ferată specia lemnoasă stejar, cer sau gârniță”. Valoarea totală estimată a contractului este de 4.290.000 de lei, echivalentul a aproximativ 865.000 de euro.

Traversele normale din lemn impregnate sunt utilizate pentru linii de cale ferată cu ecartament normal, au lungimea de 2,60 m, lățimea de 0,26 m și înălțimea de 0,16 m. Toate tipurile de lemn utilizate la confecționarea traverselor provin din arbori tăiați de esență tare stejar, cer sau gârniță în perioada repausului vegetativ care să prezinte fibre dure compacte și drepte și nu conțin defecte care să afecteze rezistența sau conservarea. Cantitățile necesare sunt următoarele: – 2.100 bucăți – Sucursala Regională CF București; – 2.600 bucăți – Sucursala Regionalaă CF Craiova; – 2.550 bucăți – Sucursala Regională CF Timișoara; – 2.000 bucăți – Sucursala Regională CF Cluj; – 2.000 bucăți – Sucursala Regională CF Brașov; – 1.800 bucăți – Sucursala Regională CF Iași; – 2.000 bucăți – Sucursala Regională CF Galați; – 1.200 bucăți – Sucursala Regională CF Constanța. În total, 16.250 de bucăți. Data de livrare solicitată pentru traversele normale din lemn impregnate este de opt luni de la data semnării contractului.

Condiții pentru participarea la licitația pentru traverse din lemn de stejar

Pentru participarea la licitație, se solicită experiență similară. Operatorii economici care depun ofertă trebuie să prezinte lista principalelor livrări de produse efectuate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Ofertantul trebuie să facă dovada că a furnizat produse similare contractului ce urmează a fi atribuit, în valoare cumulată de 4.290.000 de lei din maximum trei contracte.

Valoarea garantiei de participare este de 42.900 de lei fără TVA. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 9 decembrie 2021, ora 15:00.

 


Și Regionala Cluj a lansat o licitație pentru traverse

Și Regionala Cluj a lansat o procedură proprie de achiziție pentru traverse. Astfel, în SEAP a fost publicat anunțul de licitație ce are ca obiect ”Traverse speciale din lemn de stejar pentru aparate de cale, impregnate cu creozot ecologic tip C”.

Valoarea totală estimată a contractului este de 523.016 lei, adică aproximativ 105.000 de euro. Traversele vor fi livrate la Secțiile: L3 Cluj, L5 Oradea, L6 Satu Mare, L7 Dej, L8 Bistrița, L9 Sighet.

Licitația are că obiect furnizarea unei cantități totale de 163,44224 mc traverse speciale din lemn de stejar pentru aparate de cale, impregnate cu creozot ecologic. Termenul pentru livrarea produselor este de 90 zile calendaristice de la data semnării contractului. Achiziția de traverse speciale din lemn de stejar pentru aparate de cale, impregnate cu creozot ecologic tip C, este necesară pentru asigurarea materialelor la lucrările de înlocuire traverse speciale pentru aparate de cale, în vederea eliminării defectelor de geometrie a căii. Pe raza SRCF Cluj este în acest moment un număr mare de restricții de viteză pe aparatele de cale, în principal din cauza numărului mare de traverse de lemn speciale necorespunzătoare, putrede, crăpate (putrezire avansată a întregii traverse, care o face improprie fixării șinei, putrezirea locală sau crăparea longitudinală a traversei, care nu poate fi remediată prin reparație sau prin manevrarea traversei și care compromite prinderea șinei). Cauzele prezentate nu mai permit o circulație în condiții de siguranță a trenurilor peste aparatele de cale cu viteza stabilită.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 8 noiembrie 2021, ora 15:00.

Ultimele Articole