spot_img
luni, decembrie 6, 2021
spot_img

CFR SA vrea să cumpere traverse din beton în valoare de 85 milioane de euro

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere în următorii patru ani de zile traverse din beton în valoare de 85 milioane de euro.

traverse din beton

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat miercuri dimineață anunțul de licitație ce are ca obiect ”Traverse din beton”. Valoarea totală estimată a contractului este cuprinsă între 11.281.600 și 417.419.200 de lei.

Din cauza solicitărilor la care sunt supuse în exploatare, urmare a eforturilor date de materialul rulant în circulație și a condițiilor climatice, traversele din beton se uzează, nemaiputând asigura o prindere fermă a șinelor, cu efecte negative în ceea ce privește ecartamentul căii. Neasigurarea prinderii ferme a șinelor poate conduce la grave deranjamente ale suprastructurii. Pentru evitarea producerii de deranjamente este necesară înlocuirea izolată sau la rând a traverselor din beton, de diferite tipuri, uzate cu unele noi.

Pentru asigurarea desfășurării activității de întreținere a infrastructurii feroviare prin înlocuirea traverselor necorespunzătoare din lemn situate cu precădere pe zona curbelor și a lucrărilor de întreținere cu înlocuirea la rând a elementelor suprastructurii căii pe o lungime de circa 200 km de linie anual, CNCF CFR SA își propune încheierea unui acord cadru de furnizare pe o perioadă de patru ani.

Valoarea maximă a contractului – 1,48 milioane de traverse din beton

Cantitatea minimă ce va fi livrată este de 40.000 de bucăți, iar cea maximă – de 1.480.000 de bucăți. Cantitate minimă aferentă unui contract subsecvent este de 10.000 de bucăți, iar cea maximă – de 370.000 de bucăți. Vor fi maximum două contracte subsecvente pe an.

La evaluarea ofertelor, componenta financiară (prețul) va conta în proporție de 85%, restul fiind acordat pentru termenul de garanție. Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat – titlul bugetar 51: ,,Întreținerea și funcționarea / exploatarea infrastructurii publice“/sursele proprii ale CNCF CFR SA repartizate Direcției Linii la capitolul “ – Cheltuieli materiale.Condiții de participare la licitație

Pentru participarea la licitație se solicită experienţă similară. Ofertantul va prezenta o listă a principalelor livrări de produse similare din ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, datelor și a beneficiarilor publici sau privați, în valoare cumulată de cel puțin cinci milioane de lei fără TVA, la nivelul a maximum trei contracte. Prin produse similare se înțeleg „echipamente feroviare/plăci de ecartament și traverse.

Valoarea garanției de participare este de un milion de lei. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 14 iunie 2021, ora 15,00. Oferta trebuie să fie valabilă până la data de 14 octombrie 2021. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole