spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Două persoane prinse de jandarmi cu traverse de cale ferată furate. Riscă dosare penale

Două persoane din județul Bistrița-Năsăud riscă să se aleagă cu dosare penale după ce au fost prinse de jandarmi cu traverse de cale ferată furate.

traverse de cale ferată furateTraversele erau transportate cu un cărucior de genul celor folosite la supermarketuri sau magazine de bricolaj.

„În această după-amiază (duminică după amiază – n.red.), jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au depistat, în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată situată la intersecția străzilor Cuza-Vodă și Eroilor, din municipiul Bistrița, un bărbat și o femeie care transportau cu un cărucior mai multe bucăți de traverse de cale ferată, din lemn. Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele celor două persoane actele de sesizare pentru infracțiunea de furt, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”, au precizat responsabilii Inspectoratului de Jandarmi Județean Bistrița-Năsăud, citați de publicația locală Ziar de Bistrița.

Traverse de cale ferată furate. Făptuitorii, predați Poliției TF Bistrița-Năsăud

Documentele, traversele furate și cele două persoane au fost predate Poliției Transporturi Feroviare Bistrița-Năsăud pentru continuarea cercetărilor.

Acum, cei doi riscă să ajungă în spatele gratiilor, dacă vor fi găsiți vinovați de comiterea infracțiunii de furt. Furturile de componente de la calea ferată sunt destul de frecvente în România, unele punând chiar în pericol siguranța circulației feroviare.

De aceea, polițiștii de la Transporturi fac în mod regulat  controale în zona căii ferate și dau amenzi. Cel mai recent control de acest fel a avut loc la finele săptămânii trecute, când au fost aplicate amenzi în valoare de peste 125.000 de lei, după cum a scris Club Feroviar.

Ultimele Articole