spot_img
vineri, martie 24, 2023
spot_img

CFR SA vrea să cumpere traversări dublă joncțiune în valoare de 50 de milioane de euro

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vrea să cumpere traversări dublă joncțiune în valoare de 50 de milioane de euro.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat sâmbătă după amiază anunțul de licitație ce are ca obiect ”Traversari cu joncțiune dublă montate pe traverse din beton”. Valoarea totală estimată a contractului este de 247.680.000 de lei, echivalentul a peste 50 de milioane de euro.

Traversările cu joncțiune dublă sunt instalaţii fixe speciale pentru realizarea ramificărilor şi intersecţiilor de linii care să permită materialului rulant să treacă de pe o linie pe alta sau să traverseze una sau mai multe linii în condiţii de siguranţă. În exploatare, din cauza sarcinilor dinamice aplicate de materialul rulant în circulație, reperele de rulare precum și suportul traversărilor cu joncțiune dublă se uzează. În momentul în care uzurile subansamblurilor traversării cu dublă joncțiune ajung la limitele admise de instrucțiile în vigoare și când la traversele speciale apar defecte se impune înlocuirea reperelor de rulare uzate și a traverselor defecte cu altele noi.

Pentru mărirea duratei de viață a suportului pe care se montează reperele de rulare, s-a trecut la montarea traversărilor cu joncțiune dublă pe traverse speciale din beton. Traversele speciale din beton sunt confecționate din beton special cu caracteristici mecanice care să permită preluarea sarcinilor dinamice de la reperele de rulare ale traversărilor cu joncțiune dublă și transmiterea acestora la terasament.

CNCF CFR SA își propune încheierea unui acord cadru de furnizare pe o perioada de patru ani. Frecvența contractelor subsecvente este de două pe an. Valoarea estimată a celui mai mare contract subsecvent este de 61.920.000 de lei fără TVA.

Condiții de participare la licitația pentru traversări dublă joncțiune

Pentru participarea la licitație se solicită experiență similară. Operatorii economici care depun oferte trebuie să prezinte lista principalelor livrări de produse efectuate în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, perioadelor de livrare, datelor şi a beneficiarilor publici sau privaţi. Ofertantul trebuie să facă dovada că a furnizat produse similare acordului cadru ce urmează a fi încheiat, în valoare cumulată de până la 61.920.000 de lei din maximum trei contracte.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 21 martie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 21 iulie 2023.

Ultimele Articole