spot_img
miercuri, decembrie 8, 2021
spot_img

Primarul Nicușor Dan vrea soluții franceze și japoneze pentru transportul public din București

Primarul general Nicușor Dan s-a întâlnit luni cu oficiali francezi și japonezi, cu care a discutat, printre altele, despre soluții pentru transportul public din București.

transportul public din București

”Am avut plăcerea să mă întâlnesc azi cu Hermano Sanches Ruivo, adjunctul primarului Parisului pe teme europene, care a venit într-o vizită la București. Discuția dintre noi, la care a participat și ambasadoarea Franței în România, doamna Laurence Auer, a vizat mai multe teme de administrație locală, printre care mobilitatea urbană, proiectele culturale și gestionarea deșeurilor. Am vorbit despre nevoia ca Bucureștiul să aibă un sistem de transport modern și eficient, menționând în această direcție proiectele noastre privind metroul de suprafață și interconectarea transportului dintre Capitală și județul Ilfov, dar și adoptarea de noi soluții privind problema parcărilor”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

El a continuat, arătând că Hermano Sanches Ruivo s-a arătat deschis pentru a împărtăși din experiența Parisului în privința mobilității și a transportului public, spunând, de asemenea, că vede un potențial interesant de colaborare pentru dezvoltarea pistelor de biciclete în București. ”Parisul rămâne un mare oraș de la care Bucureștiul se poate inspira pentru viitoarea sa dezvoltare, așa cum s-a inspirat și în secolul XIX, când Capitala României s-a construit ca oraș modern, european”, și-a încheiat primarul postarea.

Soluții pentru transportul public din București, discutate cu ambasadorul Japoniei

Tot luni, edilul a căutat soluții pentru îmbunătățirea transportului din Capitală și cu prilejul unei alte întrevederi.

”Am discutat cu ambasadorul Japoniei în România, Hiroshi Ueda, despre transportul urban din București și din orașele japoneze, despre lărgirea colaborării Capitalei României cu instituțiile și agențiile guvernamentale din Japonia, precum și cu mediul de afaceri nipon. Japonia are soluții inteligente pentru gestionarea marilor aglomerări urbane și e dispusă să împărtășească această experiență cu noi”, se arată într-o altă postare de pe aceeași rețea de socializare. (A.B.)

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole