spot_img
luni, iulie 4, 2022
spot_img

Transportul metropolitan Brașov, subiect de promovare electorală personală pe bani publici

Mihail Veștea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, candidat la Senat pe listele PNL, se laudă în presa locală cu atenția acordată infrastructurii metropolitane de transport Brașov, în calitatea sa de diriguitor al fondurilor gestionate de Minister.

Într-un interviu acordat presei locale, cu puternică tentă electorală, Mihail Veștea (a nu se confunda cu vărul său, Adrian Veștea) a declarat că a acordat atenție deosebită proiectelor din județ, în calitate de secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. Confundarea planului public, profesional cu cel personal – electoral este însă periculoasă și poate să se asemene cu conflictul de interese.

„Mai mult decât atât, în calitate de Secretar de Stat în cadrul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA), am inițiat mai multe discuții cu Ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș, cu reprezentanții Companiei Naționale de Căi Ferate (CFR Infrastructură) și cu cei ai Asociației de Transport Metropolitan Brașov pentru ca din cele 31 miliarde de euro pe care România le are la dispoziție de la UE pentru redresare economică, 250 de milioane să fie alocate pentru transportul metropolitan pe cale ferată în Zona Metropolitană Brașov (13 garnituri duble de tren care să acopere toate direcțiile de cale ferată care pornesc din Brașov). În plus, în acest moment se lucrează la studiul de fezabilitate pentru construcția liniei noi de cale ferată către Aeroportul Brașov”, a spus Veștea, potrivit brasovmetropolitan.ro. (D.C.)

Ultimele Articole