Transportul intermodal, esential pentru economia Romaniei

„Coridoarele feroviare TEN-T pe teritoriul Romaniei nu sunt finalizate, ne izoleaza de Europa si ne creeaza un dezavantaj fata de concurenta. Piata ne obliga sa ne conformam noilor tendinte, iar daca nu vom face acest lucru vom fi ocoliti de investitori”, a precizat Lucian Bode, Presedintele Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura din Camera Deputatilor.

Interventia sa a avut loc in cadrul evenimentului „ThinkTrain” organizat la 9 noiembrie, de catre Point Public Affairs cu sprijinul Club Feroviar si in parteneriat cu Asociatia Industriei Feroviare din Romania (AIF), Asociatia Inginerilor Feroviari din Romania, Asociatia Romana a Inginerilor Consultanti si OPREMAR.

„Beneficiarii diverselor segmente din transportul de marfuri solicita crearea unor conditii sigure de transport. Eu cred ca trebuie sa dezvoltam in Romania un transport intermodal eficient, pe care ne putem construi o carte de vizita, nu doar pentru noi ci si pentru regiunile vecine tarii noastre.

Sectorul feroviar este esential pentru indeplinirea acestei conditii dar starea actuala a infrastructurii feroviare nu ne permite sa rezolvam aceasta ecuatie”, a adaugat Lucian Bode.

Presedintele Comisiei pentru Transporturi si Infrastructura din Camera Deputatilor a punctat astfel rolul decisiv al caii ferate in dezvoltarea unor conexiuni stabile pentru consolidarea segmentului de transport de marfa.