marți, octombrie 3, 2023
spot_imgspot_img

Transportul feroviar de masini reluat prin Canalul Manecii pentru prima data in cinci ani

01-Channel TunnelGrupul Eurotunnel a anuntat ca un tren care transporta masini din Bristol (Marea Britanie) catre Ghent (Belgia) a calatorit prin Canalul Manecii. Aceasta este prima data in cinci ani cand acest tip de trafic are loc prin Canalul Manecii datorita nevoii de transport sigur pentru acest tip de marfa cu valoare ridicata.
Tractiunea pentru trenul incarcat cu masini a fost oferita de GB Railfreight, subsidiara de transport feroviar de marfa a Grupului Eurotunnel care opereaza in numele specialistului in transport european de autovehicule, STVA UK Ltd.
Contractul cu STVA UK Ltd este pentru 1 tren pe saptamana si consta in transportul de automobile de la compania portuara din Bristol, Portbury, catre Ghent, Belgia.
Fiecare tren va fi alcatuit din noua vagoane supraetajate STVA care au fost personalizate pentru a transporta vehiculele. Fiecare vagon poate transporta 24 de masini, iar fiecare tren transporta 216 masini pe saptamana. Acest contract reprezinta ambitia GB Railfreight de a continua sa isi diversifice portofoliul si de a-si duce la bun sfarsit planurile de crestere la nivel european. Ca urmare a scaderii marfurilor de baza, precum carbunele si otelul, compania intentioneaza sa creasca competitivitatea transportului feroviar de marfa britanic pe alte piete, iar oportunitatile de extindere exista in industria auto si pe continent.

Ultimele Articole