spot_img
miercuri, octombrie 5, 2022
spot_img

Rusia a început transportul feroviar de marfă spre Crimeea, pe podul de peste Strâmtoarea Kerci

Rusia a început marţi transportul feroviar de marfă spre Crimeea, pe cel mai lung pod din Europa, peste Strâmtoarea Kerci.

transportul feroviar de marfă spre Crimeea podul spre Crimeea deschiderea podului Rusia-Crimeea

Noua legătură feroviară de marfă, via podul Crimeei, cu o lungime de 19 km, ar urma să diminueze cu 50% costurile mărfurilor transportate din Rusia continentală, potrivit ministrului rus al Transporturilor, Evgheni Ditrih.

Economia Crimeei, care se bazează în mare parte pe turism, este greu încercată de la anexarea controversată din urmă cu șase ani de zile, ca urmare a sancţiunilor severe impuse de Ucraina şi Uniunea Europeană. Ministrul Ditrih a salutat inaugurarea transportului feroviar de marfă spre peninsulă, calificând evenimentul drept ”o nouă etapă pe calea dezvoltării economice a Crimeei”.

Rusia pune mare bază e transportul feroviar de marfă spre Crimeea

Podul, care se întinde peste strâmtoarea Kerci, ce leagă Marea Neagră de Marea Azov, pleacă din oraşul continental rus Taman până în Peninsula Crimeea, conectată geografic cu partea continentală a Ucrainei. Rusia prevede să transporte aproximativ 13 milioane de tone de mărfuri pe an pe podul Crimeei, compus din două părţi – partea rutieră şi cea feroviară.

Porţiunea rutieră a fost deschisă în urmă cu doi ani, după ce a fost construită timp de doi ani. Transportul de pasageri pe calea ferată a început pe podul Crimeei anul trecut, în timp ce la segmentul pentru trenurile de marfă se mai lucra încă, notează Agerpres.

Rusia a anexat Crimeea în martie 2014, ca răspuns la orientarea Ucrainei spre Uniunea Europeană şi alungarea preşedintelui prorus Viktor Ianukovici de la putere pe valul unei mişcări de contestare care a adus forţele prooccidentale la putere la Kiev. La scurt timp, un conflict între rebelii separatişti proruşi şi armata ucraineană a izbucnit în regiunile Doneţk şi Lugansk, în estul Ucrainei. Aproximativ 13.000 de persoane au fost ucise în acest conflict până în prezent, conform estimărilor ONU.

Ultimele Articole