spot_img
marți, noiembrie 30, 2021
spot_img

Management Deutsche Bahn pentru transportul feroviar de călători din Ucraina

Transportul feroviar de călători din Ucraina va avea începând de anul viitor managementul asigurat de Deutsche Bahn DB Engineering&Consulting.

Anunțul a fost făcut de ministrul ucrainean al Infrastructurii, Oleksandr Kubrakov, citat de Radio România Actualități. Oficialul de la Kiev a precizat că Ukrzalizniţa, compania naţională de transport feroviar a Ucrainei, va transfera managementul transportului de călători către gigantul german.

”Conform planului, de anul viitor, vom transfera managementul transportului de călători către conducerea Deutsche Bahn Consulting. Vreau să amintesc că Deutsche Bahn are o astfel de experienţă în Kazahstan şi este o experienţă destul de reuşită”, a subliniat ministrul.DB oferă deocamdată doar consultanță pentru transportul feroviar de călători din Ucraina

Potrivit oficialului, în momentul de faţă, compania implementează prima etapă a cooperării cu partea ucraineană, care presupune furnizarea de servicii de consultanţă. Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat, la rândul său, că, în următorii doi ani, Ukrzalizniţa va achiziţiona 500 de vagoane de călători.

”Anul acesta, Ukrzalizniţa va primi 20 de vagoane de dormit noi. Acestea vor fi primele din cele 100 de vagoane anunţate anterior. Planificăm să construim alte 500 de astfel de vagoane în următorii doi ani. Este vorba despre 500 de vagoane de dormit autohtone moderne”, a spus Zelenski.

În vară, Ukrzalizniţa a semnat un acord cu Deutsche Bahn, iar BERD a acceptat să ofere companiei ucrainene un grant nerambursabil care acoperă integral plata pentru serviciile de consultanţă furnizate de compania germană.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole