marți, septembrie 26, 2023
spot_imgspot_img

Transportul feroviar de călători, creștere semnificativă în primul trimestru al anului

Transportul feroviar de călători a înregistrat o creștere semnificativă în primul trimestru al anului, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică, citate de Agerpres.

Astfel, transportul feroviar a înregistrat, în primul trimestru din 2023, o creştere cu 22,4% a numărului de pasageri, comparativ cu perioada similară a anului trecut, şi cu 27,8% în ceea ce priveşte parcursul acestora.

În perioada analizată, transportul rutier de pasageri a deţinut cea mai mare pondere în total (78,7%), fiind urmat de transportul feroviar (16,7%). În transportul internaţional de pasageri au fost înregistraţi 4,4% din totalul pasagerilor, dintre care 94,8% în transport aerian.

Transportul rutier de pasageri a înregistrat, în primele trei luni din 2023, o creştere cu 35,5% în ceea ce priveşte numărul de pasageri, comparativ cu trimestrul I al anului precedent, în timp ce parcursul acestora a crescut cu 20,9%. În transportul pe căi navigabile interioare au fost înregistraţi 13.000 pasageri, în timp ce în transportul maritim nu au fost consemnaţi pasageri.A crescut și distanța medie parcursă în transportul feroviar de călători

Transportul aerian a înregistrat cea mai însemnată creştere dintre modurile de transport, în ceea ce priveşte numărul de pasageri, respectiv cu 60% faţă de perioada ianuarie-martie 2022, 91,4% dintre aceştia fiind înregistraţi în curse internaţionale.

Distanţa medie de transport a unui pasager a fost superioară trimestrului I 2022 în transportul feroviar, creştere cu 4,5%, dar a înregistrat o scădere cu 10,7% în transportul rutier şi cu 4,1% în transportul pe căi navigabile interioare, potrivit INS.

Ultimele Articole