Transport Public Timișoara cumpără uși de tramvaie, cele vechi fiind distruse în accidente rutiere

9 aprilie 2021

În Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost introdus un anunț prin care Societatea de Transport Public Timișoara dorește să cumpere zeci de uși de tramvai. Acestea ar fi destinate ”Armoniilor”, celebrele tramvaie ”reșapate” făcute pe scheletul vechilor tramvaie nemțești care au circulat și mai circulă și astăzi pe șinele din oraș.

sursa Opinia Timișoarei

Suma alocată este de 341.355 de lei. STPT solicită oferte pentru 15 panouri ușă tip 1, fără buton, alte 15 panouri ușă tip 2, cu un buton, respectiv cinci bucăți panou ușă tip 3, cu un buton plus un buton special pentru PRM – persoane cu mobilitate redusă, potrivit publicației locale debanat.ro.

De la STPT am aflat că aceste uși nou sunt necesare la tramvaiele Armonia, pentru că o parte dintre cele montate în prezent pe tramvaie ar fi fost afectate de mai multe accidente suferite în trafic, fiind necesară înlocuirea lor.

 Criteriul de selecție este prețul cel mai scăzut, iar ofertele se pot depune până pe 22 aprilie 2021.

În prezent, la Timișoara circulă 30 de tramvaie Armonia. Vă reamintim că Primaria Timisoara a modernizat la fabricile din Arad și Pașcani un număr de 30 de tramvaie din vechea flotă de tramvaie nemțești care circulau pe traseele din oraș. Prețul plătit pentru modernizarea garniturilor vechi a fost de aproximativ 500.000 de euro pe bucată. (D.C.)

CFiR, singura platformă de resurse umane care se ocupă strict de domeniul feroviar și cel al transportului urban pe șină, organizează ediţia a IV-a a Târgului de Carieră Feroviară în România.

Angajatori
Colaboratori Parteneri Media
facultatea de transporturi UPB logo CFDP
MAI MULTE DETALII