luni, iunie 5, 2023
spot_img

Primarul Mangaliei: Transport public gratuit în sudul litoralului, de la gară la hotel

Primăria Mangalia va asigura începând luni, 1 august, transport public gratuit în sudul litoralului, de la gară la hotel.

Municipalitatea va scoate pe traseu autobuzele electrice achiziționate în cadrul unui proiect cu fonduri UE, care vor asigura gratuit transportul public în localitate, inclusiv în stațiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun-Olimp, informează Radio Constanța. Din păcate, turiștii care coboară din tren la Mangalia și vor să se ducă la 2 Mai sau Vama Veche nu vor beneficia de această facilitate, deoarece stațiunile nu se află pe raza administrativă a orașului Mangalia, ci a comunei Limanu.

Prin implementarea acestui proiect, Mangalia devine prima localitate din județul Constanța în care se introduce transportul public ecologic, cu autobuze electrice, fără costuri din partea călătorilor – turiști sau localnici. „Pe toată perioada sezonului estival, turiștii aflați în vacanță, în sudul litoralului, pot circula gratuit cu transportul public, de la gară la hotel sau între stațiuni și oraș. După anularea taxei de parcare pentru încurajarea turismului în stațiunile Mangaliei, iată că venim acum cu o nouă măsură menită să atragă mai mulți turiști în această zonă a litoralului”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.Transport public gratuit în sudul litoralului, între orele 06:00-22:00

Gratuitatea se oferă până la finalizarea proiectului, respectiv decembrie 2023. Edilul orașului a declarat că, ulterior, va propune Consiliului Local adoptarea unei Hotărâri, prin care să se asigure gratuitatea transportului public și după data respectivă.

Conform graficului afișat în fiecare stație, autobuzele vor circula, într-o primă etapă, de luni până vineri, între orele 06:00 – 22:00, pe un traseu din oraș și stațiuni, începând din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 și până în Olimp, zona blocurilor C1-3, precum și pe arterele principale din toate stațiunile.

Autobuzele sunt produse în Turcia, cu sisteme electrice marca BMW și au o capacitate totală de 52 de locuri, dintre care 18 pe scaune. Autovehiculele sunt acționate complet electric și dotate cu echipamente și sisteme informatice, comunicare și informare audio-video a pasagerilor, dar și rampe pentru persoanele cu dizabilități.

Ultimele Articole