spot_img
marți, mai 24, 2022
spot_img

O nouă rută de transport intermodal Oradea-Stuttgart, deschisă de compania LKW Walter

Compania austriacă LKW Walter a deschis o nouă rută de transport intermodal Oradea-Stuttgart, pentru aprovizionarea fabricilor din Germania.

transport intermodal Oradea-Stuttgart

Un prim beneficiar al noii rute este producătorul german de echipamente de curățenie Kärcher, care apelează la transportul intermodal pentru aprovizionarea cu piese de la furnizorii din România către fabricile sale din Germania. Noua rută este operată de LKW Walter de cinci ori pe săptămână, informează Traficmedia.ro.

Astfel, emisiile anuale de dioxid de carbon ale Kärcher scad cu 710.000 kg, deoarece fiecare camion încărcat complet merge cu trenul, nu pe roți, pe o distanță de aproximativ 1.000 km. De altfel, producătorul de echipamente de curățenie este recunoscut pentru eforturile sale de a reduce amprenta de carbon și a fost votat în 2020 drept una dintre cele mai sustenabile companii din Germania.

Transport intermodal Oradea-Stuttgart. Colaborare de peste 20 de ani LKW Walter- Kärcher

Extinderea rețelei europene de transport combinat a LKW Walter marchează începutul unei noi etape importante în colaborarea de peste 20 de ani cu Kärcher. Cele două companii de familie au mai lucrat împreună și până acum pentru transport intermodal din Italia spre Scandinavia, Benelux și Franța.

LKW Walter este una dintre firmele de top din Europa în ceea ce privește transportul în camioane complete și unul dintre pionierii în oferirea de soluții prietenoase cu mediul, economisind peste 360.000 de tone de dioxid de carbon pe an prin folosirea transportului intermodal, deoarece emisiile scad cu 55% față de transportul rutier când se merge cu trenul și cu 75% când se folosește transportul maritim pe distanțe scurte. Pentru aceste eforturi a primit, în 2019, premii pentru logistică sustenabilă în Austria și Germania.

Înființată în 1924, compania LKW Walter are un capital social de 15 milioane de euro și 1.507 angajați, potrivit informațiilor de pe site-ul propriu.

Ultimele Articole