spot_img
vineri, decembrie 9, 2022
spot_img

Proiect de OUG: Transport gratuit la Euro 2020, cu metroul și cu trenurile de Aeroport

Guvernul se pregătește să acorde transport gratuit la Euro 2020, cu metroul și cu trenurile care face legătura între Gara de Nord și Aeroportul Henri Coandă Otopeni.

transport gratuit la Euro 2020 trenurile de aeroport primele trenuri la Patinoar PO

Pe site-ul Ministerului Transporturilor a fost postat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență privind acordarea unor gratuități anumitor categorii de participanți la Campionatul EURO 2020.

”Se acordă gratuitate la transportul cu metroul, precum și pe linia de cale ferată București-Otopeni, pentru deținătorii de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, valabile în ziua meciului până la ora 23:59 și în ziua următoare, precum și pentru personalul acreditat UEFA – voluntari și mass-media, pentru toată perioada desfășurării turneului UEFA EURO 2020, la București, respectiv în perioada 10-29 iunie 2021”, se arată la articolul 1 al proiectului de act normativ.

Eliberarea titlurilor de călătorie se va face pe baza biletului de acces la meciurile campionatului UEFA EURO 2020, respectiv pe baza legitimației oficiale pentru personalul acreditat UEFA – voluntari și mass-media. Decontarea gratuităților la transportul pe calea ferată și cu metroul se va face prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii către operatorii de transport feroviar și cel de transport cu metroul, în baza deconturilor asumate pe propria răspundere.

Operatorii de transport feroviar și Metrorex vor transmite deconturile către Ministerul Transporturilor până la data de 25 iulie 2021 pentru titlurile de călătorie emise gratuit. Deconturile vor fi făcute de OTF CFR Călători, Regio Călători și Transferoviar Călători.

Guvernul s-a angajat din 2014 să ofere transport gratuit la Euro 2020

Încă din 2014, Guvernul României și-a asumat faptul că va acorda gratuitate la transportul public local, deținătorilor de bilete la meciurile organizate în cadrul turneului final UEFA EURO 2020.

La finele lunii mai, Ministerul Tineretului și Sportului a solicitat Ministerului Transporturilor și Infrastructurii acordarea gratuității la transportul public local (cu metroul și pe linia de cale ferată București-Otopeni) în ziua meciului și pentru a doua zi, deținătorilor de bilete la meciurile organizate în cadrul turneului, precum și pentru personalul implicat în organizare și persoanele acreditate la turneu, pe întreaga perioadă de desfășurare (10-29 iunie 2021).

În România vor avea loc în București 4 evenimente organizate în cadrul turneului UEFA EURO 2020, în 13, 17, 21 și 28 iunie.

”Necesitatea aprobării în regim de urgență a prezentului proiect de act normativ este dată de faptul că lipsa acordării acestor gratuități la transportul cu metroul, precum și pe linia de cale ferată București-Otopeni, pentru personalul acreditat UEFA – voluntari și mass-media, pentru toată perioada desfășurării turneului UEFA EURO 2020, ar crea dificultăți în desfășurarea și în participarea personalului în mod activ la organizarea acestui eveniment de importanță europeană, precum și de faptul că este necesară asigurarea unui transport facil, rapid, ecologic și pentru evitarea unor ambuteiaje pe rețeaua rutieră, care ar face imposibilă participarea la evenimente a deținătorilor de bilete la meciurile campionatului UEFA EURO 2020”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Anterior, și Primăria Capitalei a anunțat transport gratuit pentru Euro 2020 cu mijloacele STB. Detalii AICI. (A.B.)

Ultimele Articole