duminică, decembrie 3, 2023
spot_img

Allen Coliban reiterează ideea implementării unui sistem de transport feroviar metropolitan la Brașov

Ideea implementării unui sistem de transport feroviar metropolitan la Brașov a fost reiterată de primarul municipiului, Allen Coliban, cu prilejul conferinței ”Orașe şi comunități. Viziunea 2030”, organizată de Asociația SMARTiCITY și jumptosmart.ro.

transport feroviar metropolitan la Brașov

”Brașovul se apropie de un transport municipal 70% verde”, a anunțat primarul municipiului Brașov, Allen Coliban, la conferința menționată. Aceasta s-a înscris în seria de evenimente prin care Asociația promovează conceptul de “smart city”, oraș inteligent, adică, acel oraș care ia decizii pe baza tehnologiei și analizei datelor, pentru a ridica standardul serviciilor oferite locuitorilor săi, se precizează într-un comunicat de presă dat publicității luni dimineață.

Primarul Brașovului consideră că mobilitatea urbană trebuie să repună omul în centrul preocupărilor, și nu autovehiculul, iar soluțiile de mobilitate trebuie gândite ca un tot, ca un sistem integrat. ”Nu vorbim doar de achiziționarea unor autobuze electrice, troleibuze electrice (…). Trebuie să ne gândim: unde vrem să ajungem? Dacă vrem ca un număr dublu de cetățeni din Brașov să folosească mijloace de transport în comun, atunci trebuie să ne asigurăm că acestea sunt moderne, curate, conforme unui standard, să aibă capacitate și frecvență, astfel încât să fie atractive. Până nu vom fi proactivi, nu vom reuși să schimbăm anumite mentalități,” a punctat Allen Coliban.

Sistem de transport feroviar metropolitan la Brașov. Două proiecte, propuse la finanțare

El a reluat ideea folosirii transportului feroviar, pentru zona metropolitană, având, în acest sens, două proiecte care ar putea fi finanțate prin  PNRR.

”Până acum, România nu a avut sisteme metropolitane de transport public bazate pe cale ferată și trebuie să folosim infrastructura actuală și în acest sens. Unul dintre proiecte vizează  folosirea de material rulant – practic, să avem trenuri care să nu arate ca trenurile clasice, ci mai degrabă să aducă a metrou, a tramvai sau a alte mijloacele de transport în comun și care să opereze în toată zona metropolitană și chiar dincolo de ea”, a  explicat primarul Brașovului. (A.B.)

Ultimele Articole