marți, februarie 20, 2024
spot_img

Transport feroviar direct intre bazinul Ruhr si Arad

Arad-Rail Cargo Group_Rail_cargo_11.112015-524x400Operatorul Rail Cargo lansează un tren intermodal pentru transportul combinat de marfa intre Germania si Romania. Noul serviciu de transport feroviar va conecta regiunile economice  importante din vestul României cu zona Ruhr, oferind astfel o alternativă atractivă la transportul rutier. Transportul va fi efectuat de trei ori pe săptămână (cu 200 unitati de incarcare).
Pentru lunile viitoare este planificata o crestere a numarului de transporturi efectuate, la cinci pe saptamana.
Trenurile de containere vor fi operate prin rotație între terminalul DKT din Duisburg Rheinhausen si Railport Arad.
Prin terminalul Arad, sunt deservite regiuni economice din nord-vestul Romaniei, cum ar fi Arad si Timisoara, precum si parti importante din Romania si Bulgaria. Timpul de tranzit intre Germania si România este de 28 de ore.
Railport Arad, terminalul la granița dintre Romania si Ungaria si o parte a Centrului Cargo din Curtici, functioneaza ca un nod important pentru fluxurile de marfuri sud-estul Europei si fac parte din reteaua internationala de terminale Rail Cargo Group. Datorita conexiunii favorabile dintre transportatorii rutieri si feroviari alaturi de pozitia geografica optima, terminalul din Arad este unul dintre cele mai importante centre logistice din Europa de Sud-Est.
Rail Cargo Group isi extinde în prezent serviciile de transport feroviar catre România si tarile invecinate. Traficul este asigurat de catre Rail Cargo Group pe întreaga rută din Germania, via Austria si Ungaria catre Romania.

Ultimele Articole