Transmashholding vinde peste 200 de locomotive in Rusia

Locomotiva diesel din gama 2TE25KM, cu doua sectiuni

Producatorul rus de material rulant, Transmashholding si Caile Ferate Ruse (RZD) au semnat doua contracte pentru livrarea si mentenanta unui numar semnificativ de locomotive destinate rutelor principale, de marfa si pasageri, din reteaua rusa.

Astfel, primul contract prevede livrarea a 222 de locomotive electrice, fabricate de catre uzinele Novocherkassk Electric Locomotive Plant si Kolomna, detinute de catre Transmashholding. Potrivit acestui contract serviciul de mentenanta a materialului rulant va fi efectuat pana la 31 decembrie 2046.

Caile Ferate Ruse (RZD) vor primi 34 de locomotive electrice pentru transportul de pasageri (30 din gama EP2K si 4 din gama EP1M), precum si inca 188 de locomotive electrice de marfa, denumite “Donchak” si “Ermak”, acestea beneficiind de configuratii variate.

Cel de-al doilea contract implica livrarea a 105 locomotive diesel, tot pentru reteaua principala, acestea urmand a fi fabricate de catre subsidiara Bryansk Machine-Building Plant alaturi de uzina Kolomna. Potrivit acestui contract, se vor livra 97 de locomotive diesel din gama 2TE25KM, compuse din cate doua sectiuni, precum si opt locomotive din gama TEP70BS, toate pentru transportul de pasageri. Pentru acestea , serviciul de mentenanta va fi efectuat pana la sfarsitul anului 2036.