Transmashholding va livra locomotive in Cuba

Locomotiva LDE-2500, produsa de catre Transmashholding pentru Caile Ferate Ruse

Producatorul rus Transmashholding si Tradex, Agentia Cubaneza pentru importul de material rulant, au semnat un contract pentru livrarea a 23 de locomotive electrice din seria LDE 2500.

Acestea vor fi fabricate in cadrul Bryansk Locomotive Works, o divizie a companiei Transmashholding. Livrarea va avea loc in termen de 45 de luni de la semnarea contractului.

Producatorul rus de material rulant va asigura o perioada de garantie de 36 de luni sau echivalentul a 440,000 de kilometri parcursi.

Locomotivele vor fi livrate din portul Sankt Petersburg catre Havana, capitala Cubei. Potrivit contractului, inginerii rusi vor oferi sprijin pentru introducerea locomotivelor in operare pe reteaua cubaneza. Acestea vor fi utilizate atat in transportul de marfa cat si in transportul de pasageri, pe ecartament standard de 1435 mm.

Transmashholding a precizat ca locomotivele vor dispune de protectie speciala importiva coroziunii, pentru a face fata conditiilor de umiditate, prezent in climatul Insulelor Caraibe.

Producatorul rus de material rulant garanteaza pentru aceste locomotive o durata de viata de 30 de ani.