Transmashholding construieste vagoane in Iran

30 martie 2017

TMH-hoppersOrganizatia pentru Dezvoltare si Reabilitare Industriala din Iran (IDRO) si Transmashholding au semnat un acord pentru productia de vagoane in Iran. Conform documentului, Rusia va finanta productia de vagoane din Iran.
Cele doua parti vor coopera pentru constructia de vagoane de calatori si de marfa.
Acordul a fost semnat in Moscova in timpul vizitei oficiale a Presedintelui iranian Hassan Rouhani in Rusia. In cadrul unei intalniri cu Presedintele rus Vladimir Putin, Rouhani a adus in discutie dezvoltarea coridorului de transport Nord-Sud, dar si de avantajele si preferintele care au aparut intre timp in cadrul schimburilor comerciale dintre cele doua tari.
Cei doi lideri au discutat posibilitatea de a dezvolta comertul, legaturile economice si investitiile inclusiv in contextul implementarii proiectelor comune majore din domeniul energiei si infrastructurii de transport.
Cele doua tari au semnat 14 acorduri de cooperare, inclusiv acorduri de cooperare in transportul feroviar, petrol si gaze, tehnologia informatiei si comunicare, energie nucleara, constructii, sport, turism si din sfera legala.
Comertul dintre Rusia si Iran a crescut cu peste 70% in 2016, „un rezultat foarte bun, dat fiind faptul ca am reusit sa il obtinem in contextul unei economii globale instabile in care persista volatilitatea marfurilor si pietelor valutare”, a declarat Putin.