spot_img
vineri, ianuarie 28, 2022
spot_img

Transferoviar anulează trenuri ca urmare a restricțiilor de viteză puse de CFR SA

Restricțiile de viteză introduse de către CFR determină anularea câtorva perechi de trenuri de către operatorul clujean Transferoviar între Ploiești și Slănic.
trenuri anulate
„Începând cu data de 31.08.2020, trenurile de pe ruta Ploiești Sud – Slănic și retur vor avea întârzieri de aproximativ 40 minute din cauza restricțiilor de viteză. În funcție de impactul asupra circulației vor avea loc modificări în circulația trenurilor și pentru zilele următoare. Înainte de a efectua călătoria vă rugăm să verificați anulările accesând  https://www.transferoviarcalatori.ro/anulari-intarzieri.html. Vă mulțumim pentru înțelegere și ne cerem scuze pentru disconfortul creat”, au anunțat oficialii operatorului pe situl companiei.
Surse din domeniul feroviar anunță că începând de astăzi, marți, CFR Infrastructură a limitat viteza de circulație, pe distanța Buda-Slănic, la 30 de kilometri pe oră. „Din acest motiv timpul de mers pe distanta Ploiești – Slănic a fost prelungit cu 21 de minute. Pentru data de 1 septembrie vor fi anulate trenurile 15121, 15126, 15131, 15134, 15137 și 15138. Începând cu data de 2 septembrie se va modifica tot graficul de circulație. Vor fi anulate câteva trenuri pentru a se încadra în noii timpi de mers”, spun aceste surse.

Cei de la Transferoviar au explicat pentru HotNews.ro că administratorul secției, CNCF CFR SA prin Regionala CF București, Secția Linii Câmpina, a introdus restricție de viteză permanentă de 30 km/h pe toată distanța de circulație, de la stația Buda și până la Slănic Prahova, ceea ce înseamnă 34 dintre cei 44 km ai secției.

Secția a fost în administrarea Transferoviar din septembrie 2012 și până la sfârșitul lunii iulie 2020. Compania privată spune că nu a mai dorit prelungirea contractului de închiriere pe încă patru ani din cauza pierderilor financiare înregistrate pe această secție. Chiria secției a crescut permanent, salariile personalului au crescut constant prin majorarea salariului minim, iar cheltuielile de întreținere s-au majorat, spun cei de la companie.

Transferoviar spune că a întreținut secția pentru a putea opera trenuri de călători cu viteza de 50 km/h, dar că a aflat abia azi de la impiegații de pe secție, că începând cu ora 12, viteza va scădea de la 50 km/h la 30 km/h. Transferoviar spune că alte trenuri vor fi anulate și este necesară trasarea graficului de circulatie în funcție de noua viteză de circulație. (D.C.)

Ultimele Articole